Antena 3 CNN Actualitate GIP: Laura Codruţa Kovesi a plagiat chiar şi lucrările unei persoane cercetate de DNA

GIP: Laura Codruţa Kovesi a plagiat chiar şi lucrările unei persoane cercetate de DNA

GIP: Laura Codruţa Kovesi a plagiat chiar şi lucrările unei persoane cercetate de DNA
10 Oct 2016   •   17:38

Laura Codruţa Kovesi a plagiat inclusiv lucrările unei persoane cercetate de DNA, se arată în raportul final realizat de Grupul de Investigaţii Politice care a analizat lucrarea de doctorat a şefei DNA. Potrivit celui mai performant soft anti-plagiat, iThenticate, capitolele 5 și 6 ale lucrării lui Kovesi sunt plagiate în proporție de 50%.

În capitolul 5, şefa DNA a plagiat masiv inclusiv din lucrarea "Elemente de toxicologia drogurilor", publicată în 2006 de profesorul Radu Alexandru Macovei, fost director al Spitalului Floreasca.

„Am sesizat că Kovesi a plagiat dintr un prof univ din medicină pe care ulterior DNA l-a şi anchetat. După ce copia paragrafe întregi din când în când le întrerupea prin modificarea unor cuvinte”, susţine Mugur Ciuvică.

Potrivit GIP, mare parte din capitolul 6 este copiată din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, „Infracțiuni în domeniul informatic", apărută în 2006. Şefa DNA a preluat cu copy - paste inclusiv titlul Secțiunii din lucrarea originală „Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatică".

„Cel care a făcut modificarea s-a gândit să bage şi aspecte de originalitate. Macovei a scris opiumul cu liniuţă. Kovesi a scris fără. Sfârşitul anilor 30. Ea a scris sfârşitul anilor 1930. Lucrarea lui Dobrinoiu prezenta situaţia din mai multe ţări. Kovesi a schimbat ţările între ele”, mai spune Ciuvică.

Acestea sunt însă doar câteva dintre modificările făcute de Kovesi în lucrarea de doctorat. GIP mai precizează că după 10 pagini plagiate, şefa DNA a inserat o notă într-un paragraf în care face trimitere la lucrarea lui Dobrinoiu, pentru a da impresia că doar acel paragraf a fost preluat.

Analiza Grupului de Investigaţii Politice va fi trimisă la Universitatea de Vest din Timişoara, dar si la CNATDCU pentru reevaluarea lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close