Antena 3 CNN Actualitate CSM amână pentru 5 decembrie discutarea acţiunii disciplinare exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Kovesi

CSM amână pentru 5 decembrie discutarea acţiunii disciplinare exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Kovesi

CSM amână pentru 5 decembrie discutarea acţiunii disciplinare exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Kovesi
31 Oct 2018   •   10:22

Update:  Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a amânat miercuri, pentru 5 decembrie, discutarea acţiunii disciplinare exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti care constituiau probe într-un dosar. 

Știrea inițială: Este o zi cu emoţii pentru Laura Codruţa Kovesi. Fosta sefa a DNA este audiată la CSM după ce inspectorii judiciari au demarat o nouă cercetare disciplinară pe numele acesteia. 

În luna februarie, Kovesi a publicat un comunicat de presă în cadrul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluționare, printre care şi cel care îl viza pe Vlad Cosma. 

Este vorba despre comunicatul de presă pe care DNA l-a transmis presei, pentru a răspunde acuzațiilor lansate de Vlad Cosma la Antena3, când acesta a prezentat înregistrări cu discuția cu fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea. 

Pentru a clarifica situația, DNA a prezentat transcrierile discuțiilor între Mircea Cosma, tatăl lui Vlad Cosma și un ofițer de poliție de la Ploiești, dar și discuții cu apropiați ai acestora. 

Demersul Inspecției Judiciare este anunțat în contextul în care miercuri CSM ar urma să decidă unde își va continua activitatea de procuror fosta șefă a DNA.

×
Subiecte în articol: emotii ancheta Kovesi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close