Antena 3 CNN Actualitate Kovesi cere demisia magistratului Dan Voinea

Kovesi cere demisia magistratului Dan Voinea

Kovesi cere demisia magistratului Dan Voinea
23 Oct 2008   •   11:15

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a cerut ministrului Justiţiei demisia generalului magistrat Dan Voinea din funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare. Potrivit Mediafax, cererea de revocare vine ca urmare a raportului de control privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare.
Kovesi susţine că procedurile penale au fost încălcate grav în activitatea Secţiei Parchetelor Militare şi că resursele umane au fost folosite defectuos.
Unul din exemplele date de procurorul general în acest sens se referă la dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, care după 18 ani încă sunt nefinalizate.
Dan Voinea este procuror militar din anul 1982. În perioada 1997-2000, Voinea a deţinut şefia Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În decembrie 1989, a fost desemnat procuror în cazul procesului soţilor Ceauşescu, la acea dată având gradul de maior la Direcţia Procuraturii Militare.
Procurorul Dan Voinea a participat la procesul Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi, în 25 decembrie 1989. Generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi cel al Revoluţiei din decembrie 1989.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close