Antena 3 CNN Actualitate Kovesi cere să i se apere independența, după acuzațiile fostului șef FBI, Louis Freeh, în cazul Popoviciu

Kovesi cere să i se apere independența, după acuzațiile fostului șef FBI, Louis Freeh, în cazul Popoviciu

Kovesi cere să i se apere independența, după acuzațiile fostului șef FBI, Louis Freeh, în cazul Popoviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Aug 2017   •   19:20

Laura Codruța Kovesi reacționează la acuzațiile fostului șef al FBI, Louis Freeh, și a trimis o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită să i se apere independența.

Demersul șefei DNA vine după ce Freeh, în calitate de avocat al afaceristului Puiu Popoviciu, a emis un comunicat în care afirmă că este "profund dezamăgit" de decizia Înaltei Curţi din România de a-l condamna pe clientul său la 7 ani de închisoare, o sentinţa care "nu este susţinută nici de fapte nici de lege".

”Condamnarea nu este susţinută nici de probe, nici de lege”

Într-un comunicat de presă, Freeh susţine că echipa sa a constatat numeroase deficienţe în cazul lui Popoviciu. În mod evident, Popoviciu şi echipa sa n-au de gând să cedeze şi se vor lupta în instanţele internaţionale să nu fie adus afaceristul în ţară. În acest timp, la noi nici măcar nu se ştie sigur unde se află omul de afaceri, condamnat, săptămâna trecută, la 7 ani de închisoare.

Încă din seara în care Puiu Popoviciu a fost de negăsit, s-a luat în calcul posibilitatea ca acesta să fie în Statele Unite, acolo unde are mai multe proprietăți. Pe de altă parte, se iau în calcul și alte proprietăți pe care Popoviciu le deține în Marea Britanie, dar există posibilitatea ca el să se afle într-o țară cu care România nu are tratat de extrădare.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close