Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, explicații pentru afirmația ”o mamă rămâne să aștepte” făcută după votul din Senat în cazul Oprea

Laura Codruța Kovesi, explicații pentru afirmația ”o mamă rămâne să aștepte” făcută după votul din Senat în cazul Oprea

Laura Codruța Kovesi, explicații pentru afirmația ”o mamă rămâne să aștepte” făcută după votul din Senat în cazul Oprea
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Sep 2016   •   13:57

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, a comentat, într-un interviu acordat Radio Europa FM, afirmațiile făcute în cazul senatorului Gabriel Oprea, suspectat de ucidere din culpă în dosarul decesului polițistului Bogdan Gigină.

La o zi după ce a fost respinsă urmărirea penală față de Gabriel Oprea, Kovesi a spus că este un vot politic și că ”o mamă rămâne să aștepte”

”A fost o declarație pe care am făcut-o imediat după votul din Parlament. E vorba de un caz în care așteptarea socială a fost extrem de mare și este foarte mare. Acel vot a blocat justiția. Toate așteptările din spațiul public, toate așteptările justificate sau nu ale oamenilor au rămas în așteptare pentru că nu se mai poate da niciun verdict în urma acelui vot politic. În acest context a fost dată declarația mea. M-am referit și la așteptările tuturor oamenilor, inclusiv la ale părților din dosar. Era vorba de blocarea anchetei. Meseria de procuror sau declarațiile mele în calitate de șef al DNA nu pot fi ca la matematică unu cu unu fac doi”, a spus Laura Codruța Kovesi, potrivit europafm.ro.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală în dosarul morții lui Gigină după ce le-a cerut colegilor săi din Senat să voteze împotriva solicitării DNA

Ulterior, Oprea și-a anunțat demisia din Senat, arătând că nu se ascunde în spatele imunității.

×
Subiecte în articol: sefa dna Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close