Antena 3 CNN Politică Kovesi: Da, există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus lui Adrian Năstase

Kovesi: Da, există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus lui Adrian Năstase

Kovesi: Da, există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus lui Adrian Năstase
26 Iun 2012   •   11:14

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi dimineaţă, referindu-se la audierea medicului Şerban Brădişteanu, că există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Năstase şi că urmează să fie verificate toate actele medicale, informează Mediafax.
   
"Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise", a spus procurorul general, care a răspuns afirmativ când a fost întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase.
   
În ceea ce îi priveşte pe poliţiştii audiaţi la DNA, Kovesi a spus că se verifică dacă poliţiştii care ar fi trebuit să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Năstase au calitatea de poliţişti judiciari. Ea a spus că verificările vizează respectarea procedurilor legate de punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Năstase, iar dacă se va constata că poliţiştii nu au respectat aceste proceduri le va fi retras avizul de poliţie judiciară.
   
Medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, printre care şi un şef din Poliţia Capitalei, sunt audiaţi, marţi, la DNA, într-un dosar în care se fac cercetări privind favorizarea infractorului, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.
   
Din echipa medicală care l-a operat pe Năstase au făcut parte medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, aceştia fiind, de altfel, cei care s-au ocupat de Năstase după internare.
   


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close