Antena 3 CNN Actualitate Kovesi dă lecții anticorupție bulgarilor: „Până la crearea DNA, procesele vizau doctori și profesori!”

Kovesi dă lecții anticorupție bulgarilor: „Până la crearea DNA, procesele vizau doctori și profesori!”

Kovesi dă lecții anticorupție bulgarilor: „Până la crearea DNA, procesele vizau doctori și profesori!”
17 Mar 2017   •   18:35

Dana Grecu a prezentat, la emisiunea ”La ordinea zilei”, cum a mers șefa DNA Laura Codruța Kovesi în Bulgaria, pentru a da lecții anticorupție, în contextul în care activitatea acesteia în fruntea instituției este tot mai criticată, după decizia CCR în cazul anchetării Ordonanței 13.

La conferința „Experienţa românească. Instituţii şi măsuri anticorupţie”, organizată de Curtea Supremă de Casaţie a Bulgariei (VKS), Kovesi a declarat că până la crearea DNA procesele pentru cazuri de corupţie în România au vizat mai ales doctori şi profesori, iar acum sunt axate pe demnitari, parlamentari și magistrați.

Şefa DNA a menţionat că activitatea instituţiei pe care o conduce este mult criticată, dar ea nu crede că procurorii sunt prea agresivi. Laura Codruţa Kovesi a subliniat că nici nu se pune problema ca procurorii să încalce legea întrucât ei sunt controlaţi în mod direct de tribunal. ''Noi strângem probe, celelalte decizii sunt luate de către instanţă'', a explicat ea, potrivit Agerpres.

La rândul său, preşedintele Curţii Supreme de Casaţie bulgare, Lozan Panov, s-a referit la 'toleranţa judiciară' cu privire la corupţie la nivel înalt în Bulgaria. 

Panov a afirmat că, spre deosebire de Laura Kovesi, el 'nu are un Klaus Iohannis bulgar care să-l susţină' şi a remarcat că, atunci când cele două ţări au aderat la Uniunea Europeană, Bulgaria era înaintea României, ceea ce nu mai este cazul în prezent. 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close