Antena 3 CNN Actualitate Kovesi, despre atacul de la coafor: S-a reţinut premeditarea. Surse judiciare: Casiera a fost executată

Kovesi, despre atacul de la coafor: S-a reţinut premeditarea. Surse judiciare: Casiera a fost executată

Kovesi, despre atacul de la coafor: S-a reţinut premeditarea. Surse judiciare: Casiera a fost executată
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Mar 2012   •   20:46

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că în cazul atacului armat de la coafor, soldat cu uciderea a două femei, s-a extins urmărirea penală schimbându-se încadrarea juridică a faptei şi reţinându-se premeditarea, după ce au fost vizionate imaginile care sunt relevante, informează Mediafax.

"Imaginile au o calitate bună, au fost vizionate, experţii Institutului de Criminalistică le-au pus cap la cap şi au reconstituit filmul evenimentelor. Imaginile sunt relevante şi acesta este motivul pentru care s-a extins urmărirea penală, s-a schimbat încadrarea juridică şi s-a reţinut şi premeditarea", a declarat Codruţa Kovesi.

Procurorul general al României a spus că nu poate comenta ceea ce au surprins camerele video.

"Imaginile nu pot fi văzute, sunt probe şi vor fi depuse la dosarul cauzei", a precizat Kovesi.
   
Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan, şofer la MAI, a intrat în coaforul din complexul Perla, cartierul Dorobanţi, unde lucra soţia sa.

Imaginile de pe camerele de supraveghere redau momentul în care bărbatul îşi scoate de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri cu care o împuşcă în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi trage două gloanţe în casieră, după care agentul a intrat în camera unde este frizeria, unde a continuat să tragă.

Bărbatul s-a întors în coafor unde casiera rănită se refugiase şi o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, iar agentul o împuşcă în cap.

După care, agresorul continuă să tragă în coafor, au declarat, surse judiciare.
   
Din momentul în care a intrat şi până a ieşit Vlădan din salonul de înfrumuseţare au trecut trei minute şi 27 de secunde.
   
Doar un minut a durat atacul armat al agresorului.
   
Imaginile i-au determinat pe anchetatori să extindă cercetările, întrucât acestuia nu i s-a descărcat pistolul, el pur şi simplu ţintindu-şi victimele.
   
De altfel, momentul surprins de camerele video ale unităţii când Vlădan o execută pe casieră este extrem de relevant pentru cauză, susţin sursele citate.

×
Subiecte în articol: Codruţa Kovesi Gheorghe Vladan
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close