x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Subiectiv: Kovesi se încurcă în explicaţii

de 19 Feb 2016   •   21:34
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, se încurcă în declarații, potrivit informațiilor prezentate vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
 
Potrivit inteviului citit la Sinteza zilei, șefa Direcției Naționale Anticorupție spune că, în cazul Antena 3, confiscarea terenurilor și clădirilor care au aparținut ICA nu vizează posturile TV care au aparținut lui Dan Voiculescu.
 
 
Vineri, Direcția Națională Anticorupție a trimis comunicatul de presă de mai jos:
 
În data de 18 februarie 2016, la emisiunea „Sinteza zilei” transmisă de postul de televiziune Antena 3, s-au formulat o serie de afirmații referitoare la punerea în executare, de către organele fiscale, a unei hotărâri judecătorești definitive, afirmații reduse la concluziile potrivit cărora „Kovesi dă dreptate Antena 3” și „Șefa DNA recunoaște că Antena 3 nu trebuie evacuată” - titluri care au apărut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii.

Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție: 

Cu referire la această împrejurare, procurorul șef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă.

Dimpotrivă, procurorul șef Laura Codruța Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuții și subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separația și echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituția României.

Cu referire la afirmațiile anterior menționate, doamna Laura Codruța Kovesi aduce la cunoștința opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect.

Concluziile vehiculate în emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate și se bazează pe o serie de afirmații făcute în anul 2014, scoase din context și răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică.

Având în vedere că în emisiunea menționată, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea că procurorul șef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătorești definitive, doamna Laura Codruța Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ și nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea și imparțialitatea autorității judiciare.


Mugur Ciuvică: Doamna Kovesi minte în acest comunicat
 
Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP): Doamna Kovesi minte în acest comunicat. Gâdea a prezentat ieri interviul unde șefa DNA a vorbit de posibilitatea închirierii sediului
 
Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD: De fapt, vrea să se atragă atenția unui abuz, mergându-se în altă direcție. Nu e vorba de o hotărâre judecătorească, problema e că ANAF a încălcat legea de două ori, și când a venit la sediul dvs, și când a dat comunicatul
 
Felix Rache, realizatorul emisiunii Deziluzia optică: Numai oamenii politici își schimbă declarațiile de la o zi la alta
sati