Antena 3 Actualitate Kovesi: Imunitatea parlamentarilor ar trebui eliminată complet. Mugur Ciuvică: Face propagandă stalinistă

Kovesi: Imunitatea parlamentarilor ar trebui eliminată complet. Mugur Ciuvică: Face propagandă stalinistă

09 Apr 2015   •   20:05

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, afirmă că imunitatea parlamentarilor ar trebui eliminată complet, apreciind că nu este normal ca un vot politic să se substituie justiţiei şi că este o aplicare preferenţială a legii, prin care se creează discriminări faţă de restul populaţiei.

”Să fie eliminată complet. Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiţia sau să se substituie justiţiei (...) Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (...) Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar şi care comite acelaşi gen de faptă poate fi arestat oricând" a spus Codruţa Kovesi.

Imaginile au fost prezentate joi, în emisiunea "La Ordinea Zilei". Afirmaţiile şefului DNA au fost criticate de Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

"Doamna Kovesi vine şi spune că parlamentarii nu ar trebui să mai aibă imunitate la arestare, că atât au imunitate. Exact acelaşi tip de imunitate are şi Kovesi. Dacă un procuror se va gândi să o bage în arest preventiv, trebuie să se ducă la CSM să ceară autorizaţie. În nesimţirea ei merge şi face propaganda asta stalinistă cu parlamentarii" a afirmat Mugur Ciuvică.


×

Vreme mai caldă decât normalul perioadei

 

 

Prognoza meteo pentru săptămâna în curs

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close