Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, chemată din nou în instanță

Laura Codruța Kovesi, chemată din nou în instanță

Laura Codruța Kovesi, chemată din nou în instanță
08 Ian 2018   •   08:57

Războiul dintre şefa DNA şi procurorul revocat Mihaela Moraru Iorga continuă cu documente explozive. Potrivit jurnaliștilor de la Lumea Justitiei, Iorga o dă din nou in judecata pe Laura Codruţa Kovesi, cere anularea ordinului de revocare şi despăgubiri de 10.000 euro.

Şefa DNA este chemată din nou în instanță pentru a anula ordinul de revocare al Mihaelei Iorga Moraru și pentru a-i plăti despăgubiri de data asta de 10.000 euro. Potrivit documentelor publicate de Luju.ro , în acest nou dosar de la Curtea de Apel sunt dezvăluite tehnicile la care ar fi recurs șefa DNA la prima cerere de suspendare a Mihaelei Moraru Iorga.

Potrivit documentelor, magistratul care s-a ocupat de prima cerere ar fi judecat sub presiune. Şi asta pentru că, scriu jurnaliștii de la Lumea Justitiei, DNA i-ar fi amintit acestuia ca deține mai multe înregistrări cu el, care nu au fost distruse și pot fi făcute publice oricând.

Mai mult, șefa DNA ar fi reușit să obțină la urgență, cu ajutorul CSM și Parchetului General, cu o zi înaintea primului termen de judecată, răspunsuri pentru justificarea "unei cereri de recuzare documentate" în vederea amânării posibilității întoarcerii Mihaelei Iorga Moraru la DNA. Răspunsuri care ar fi avut rolul de a-l recuza pe judecător.

Potrivit actelor din dosar, în data de 16 august 2017, Laura Codruța Kovesi ar fi solicitat președintei CSM explicatii privitoare la judecăatorul Amer Jabre, motivâand "necesitatea formularii pentru termenul din data de 17.08.2017 a unei cereri de recuzare documentate”.

În septembrie, anul trecut, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din DNA. De asemenea, instanţa a decis atunci sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa articolului de lege legat de procedura de revocare a procurorilor DNA.

×
Subiecte în articol: sefa dna Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close