Antena 3 CNN Actualitate Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Daniel Morar la conducerea DNA

Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Daniel Morar la conducerea DNA

Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Daniel Morar la conducerea DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Feb 2012   •   17:14

Daniel Morar rămâne şef la DNA încă şase luni, după ce procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a prelungit delegarea acestuia în funcţia de şef până la toamnă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, delegarea a fost dispusă începând cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioadă de şase luni, ca urmare a încetării actualului mandat deţinut de procurorul Daniel Marius Morar, potrivit Agerpres.
   
Potrivit legii, procurorul general al României poate semna delegarea procurorului şef al DNA pe o perioadă de şase luni, de mai multe ori, până la numirea de către ministrul Justiţiei a unei noi persoane care să candideze pentru această funcţie.

Preşedintele României, Traian Băsescu, anunţa încă de anul trecut că va cere o astfel de prelungire a mandatului şefului DNA.

Daniel Morar a avut două mandate de conducere, iar legea nu îi mai permite o nouă nominalizare pentru şefia instituţiei. Delegarea este practic singura soluţie tehnică găsită de Kovesi.

Sub conducerea lui Daniel Morar, DNA a închis definitiv dosarul Flota, un dosar sensibil în care preşedintele Traian Băsescu fusese trimis în judecată pentru un prejudiciu de 300 de milioane de dolari.

De asemenea, Daniel Morar a instrumentat dosare complexe, printre care se numără cele privindu-i pe deputatul Gabriel Bivolaru, prim-vicepreşedintele Băncii "Dacia Felix", Mircea Hosu, preşedintele Secţiei Penale a Curţii de Apel Cluj, Viorel Burzo, cauza lui Iulian Someşan de la Sigo SA Cluj, care a înşelat peste 1.000 de persoane printr-un joc piramidal tip "Caritas".


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close