Antena 3 CNN Actualitate Kovesi o execută pe Iorga pentru nesupunere?

Kovesi o execută pe Iorga pentru nesupunere?

Kovesi o execută pe Iorga pentru nesupunere?
15 Noi 2017   •   18:24

Mihaiela Moraru Iorga, procuroarea care s-a opus lui Kovesi atunci când a venit vorba de reținerea Elenei Udrea, s-a ales cu calitatea de suspect într-un dosar în care este achetat omul de afaceri Florian Walter, care era urmărit internaţional şi cercetat de DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga este acuzată de DNA Ploieşti că l-a ajutat pe Walter, scopul fiind acela de a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a acestuia.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Mihaiela Iorga este suspectă de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

"În condiţiile în care faţă de un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul DIICOT, au fost emise mandatul european de arestare şi cererea de dare în urmărire internaţională, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugămintea expresă a acestuia, l-a ajutat, cu intenţie directă, prin acte comisive şi omisive, în scopul îngreunării cercetărilor şi tragerea lui la răspundere penală. Menţionăm că, în cauza aflată la DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, persoana respectivă era cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor", se precizează în comunicat.

Surse judiciare au declarat că persoana care a beneficiat de ajutorul procurorului este omul de afaceri Florian Walter.

Procurorii spun că, în perioada 2015 - iunie 2017, procurorul Mihaiela Moraru Iorga a purtat discuţii în afara cadrului legal cu persoana urmărită internaţional şi a dat curs solicitării acesteia de a-i acorda ajutor, asigurându-o că va administra mijloacele de probă corespunzătoare, a purtat discuţii informale cu intermediari ai lui Walter în biroul său din sediul DNA pentru a stabili modalitatea în care acesta poate fi ajutat, a efectuat unele activităţi de anchetă în afara unui cadru legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii DIICOT Ploieşti, şi a solicitat efectuarea unor demersuri de identificare şi, ulterior, de preluare nelegală spre soluţionare a unui dosar înregistrat la DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, aflat în lucru la un alt procuror, prin inducerea în eroare, arătând că instrumentează o cauză mai veche care priveşte aceleaşi fapte.

"După preluarea cauzei privind acea persoană, suspecta Moraru Iorga Mihaiela a dispus efectuarea unei expertize judiciare financiar-contabile şi fiscale cu obiective favorabile, apte a trunchia activitatea infracţională a persoanei protejate, nu a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză, după predarea acestuia de către experţii desemnaţi. Mai mult, suspecta a invocat în cuprinsul a patru ordonanţe de prelungire a măsurii controlului judiciar a împrejurării, neadevărate, că raportul de expertiză nu a fost finalizat (în condiţiile în care acest raport de expertiză fusese întocmit, depus la suspectă la data de 17 octombrie 2016 şi chiar aceasta dispusese prin ordonanţă stabilirea cuantumului onorariului final şi achitarea contravalorii expertizei, în cea mai mare parte din fondurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie)", mai arată DNA.

Potrivit comunicatului, procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din funcţie prin Ordinul procurorului şef al DNA nr. 301 din 05.07.2017, avizat favorabil de către Secţia pentru procurori din cadrul CSM, Curtea de Apel Bucureşti suspendând provizoriu, la data de 27 septembrie, executarea ordinului.

În prezent, procurorul Moraru Iorga Mihaiela este reîncadrată provizoriu în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, mai arată sursa citată.

×
Parteneri
Horoscop 2 octombrie 2023. Creativitate şi succes
x close