Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: Procedura numirilor din justiţie, o mare problemă

Kovesi: Procedura numirilor din justiţie, o mare problemă

Kovesi: Procedura numirilor din justiţie, o mare problemă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    26 Noi 2014   •   17:51

"Întotdeauna a existat o suspiciune în implicarea preşedintelui României şi a ministrului Justiţiei cu privire la procedura de numire a unor magistraţi". Este declaraţia procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi care, culmea, nu este mulţumită nici măcar de modalitatea în care este numit şeful instituţiei pe care chiar ea o conduce.

"Din discuţiile care au fost în ultimii ani, în spaţiul public, cu privire la modalitatea de numire a procurorilor în funcţiile de conducere importante din Ministerul Public, întotdeauna a existat o suspiciune cu implicarea ministrului Justiţiei şi implicarea preşedintelui României în procedura de numire, că nu este o procedură care să asigure toate garanţiile de independenţă cu privire la stabilitatea instituţiei Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a oricărei structuri de parchet din Ministerul Public", a declarat procurorul şef al DNA.

Potrivit procurorului şef al DNA, "este dificil să găseşti o procedură care asigură un echilibru potrivit între nevoia absolută de a garanta independenţa DNA şi cea de a asigura responsabilitatea instituţiei în faţa societăţii".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close