Antena 3 Actualitate Kovesi, reacție incredibilă în scandalul zilei. Ce a spus fosta șefa DNA despre fotografia apărută în spațiul public

Kovesi, reacție incredibilă în scandalul zilei. Ce a spus fosta șefa DNA despre fotografia apărută în spațiul public

13 Sep 2018   •   14:07
Kovesi, reacție incredibilă în scandalul zilei. Ce a spus fosta șefa DNA despre fotografia apărută în spațiul public

În urma publicării în spațiul public a unei fotografii în care procurorul Laura Codruța Koveși apare în aceeași încăpere cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cu George Maior, actualul ambasador român la Washington, jurnaliștii de la Q Magazine au solicitat un punct de vedere fostului șef al DNA.

Date fiind declarațiile publice ale acesteia, făcute în mai multe interviuri, potrivit cărora „nu s-a întâlnit vreodată cu politicieni în ocazii private pentru că nu este conform cu statutul magistratului”, s-a plecat de la premiza că fotografia poate fi trucată și că Laura Codruța Kovesi va lămuri acest aspect.

Admițând însă și posibilitatea veridicității fotografiei respective, lui Kovesi i-a fost solicitat să clarifice împrejurările întâlnirii ei cu un politician de rang înalt în statul român, cu atât mai mult cu cât, în perioada în care conducea Direcția Națională Anticorupție, pe rolul acestui parchet erau dosare penale care îl vizau pe Liviu Dragnea. Întâlnirea celor doi, la un eveniment privat-cum rezultă din mai multe mărturii publice-poate naște suspiciuni asupra influenței pe care Liviu Dragnea ar fi putut-o exercita asupra Laurei Codruța Kovesi pentru îmbunătățirea dosarelor sale.

La toate întrebările noastre care ar fi explicat contextul, Laura Codruța Kovesi a refuzat să răspundă, precizând prin Biroul de Presă al Parchetului că aceste informații nu sunt de interes public, chiar dacă procurorul în cauză este magistrat și se supune unor rigori legale și morale.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close