Antena 3 CNN Actualitate L-a crezut pe Băsescu şi a dat faliment. Parchet: Nu e obligatoriu ca un politician să-şi coreleze vorbele cu faptele

L-a crezut pe Băsescu şi a dat faliment. Parchet: Nu e obligatoriu ca un politician să-şi coreleze vorbele cu faptele

L-a crezut pe Băsescu şi a dat faliment. Parchet: Nu e obligatoriu ca un politician să-şi coreleze vorbele cu faptele
10 Oct 2013   •   13:29

Politicienii pot minţi cu voie de la procurori. Nu e obligatoriu ca un politician să-şi coreleze vorbele cu faptele, spune un procuror de la Înalta Curte, care îi ia apărarea preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului şi fostul premier Emil Boc au fost daţi în judecată de un investitor, pentru că şi-au încălcat promisiunea oficială de a nu majora TVA-ul şi cota unică. Este vorba de declaraţiile acestora din 2010. Omul de afaceri susţine că s-a bazat pe spusele preşedintelui şi a pierdut 1,5 milioane de euro. 

Afaceristul a crezut în declaraţiile lui Băsescu şi a riscat. A obţinut o finanţare europeană pentru construcţia unei pensiuni şi lucrurile păreau să meargă spre bine. Dar, câteva luni mai târziu, lucrurile s-au schimbat. TVA a crescut, iar omul a fost la un pas de faliment.

Simţindu-se înşelat, Alfred Paraschiv i-a reclamat pe Băsescu, Boc, Videanu şi Sebastian Vlădescu la Parchet. Răspunsul procurorilor a fost însă şocant: cei reclamaţi îi puteau minţi oricât pe români.


×
Subiecte în articol: faliment Emil Boc
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close