Antena 3 CNN Actualitate La 89 de ani, o româncă aleargă în cursa de 400 de metri (VIDEO)

La 89 de ani, o româncă aleargă în cursa de 400 de metri (VIDEO)

La 89 de ani, o româncă aleargă în cursa de 400 de metri (VIDEO)
Sursa foto: atleta
07 Mar 2010   •   19:32

Performanţe se pot face şi la vârsta a treia. Este cazul a peste o sută de vârstnici care au alergat, duminică, la cea de-a 24-a ediţie a campionatului naţional de sală "Atletism pentru Veterani". Recordul de vârstă îl deţine o doamnă din Brăila. La cei 89 de ani ai săi, s-a încumetat să alerge în cursa de 400 de metri.

Despina Petre s-a înscris acum 12 ani în clubul veteranilor. Nu mai ştie numărul concursurilor la care a participat, dar îşi aminteşte cu drag de medalia de aur câştigată la Haga, după ce a alergat zece kilometrii. Acum tot ce îşi doreşte e să participe la fiecare cros organizat pentru persoanele de vârsta ei.

Singurul regret este faptul că nu are cine să o ajute să plece şi la competiţiile internaţionale. Pensia ei de doar 350 de lei nu-i permite să plece în deplasări. Până atunci însă, participă la cursele locale. Iar în urma celei de acum, a primit şi un premiu în bani de la cei care asigurau asistenţa medicală.

Concursul a mai avut şi alţi câştigători. Radu Dumitru este unul dintre premiaţi. Are 83 de ani şi a vrut să-şi doboare recordul la cursa de trei mii de metrii. Şi a reuşit.

Următoarele probe de atletism pentru veterani vor avea loc la Piteşti, pe 13 martie, iar pe 28 martie vârstnicii vor avea ocazia să alerge la Campionatul Internaţional de Cros de la Istanbul.



Antena 3



×
Subiecte în articol: medalie aur concurs
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close