Antena 3 CNN Actualitate Funeralii de stat la Amatrice pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia. Imagini cu premierul Dacian Cioloş în Italia

Funeralii de stat la Amatrice pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia. Imagini cu premierul Dacian Cioloş în Italia

Funeralii de stat la Amatrice pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia. Imagini cu premierul Dacian Cioloş în Italia
30 Aug 2016   •   19:24

Amatrice, cea mai populată localitate dintre cele distruse de cutremurul din 24 august care a zguduit centrul Italiei, s-a despărţit, marți seară, prin funeralii de stat de 232 dintre victimele seismului devastator, relatează EFE, citată de Agerpres.

Protecția Civilă a confirmat marți că cifra totală a morților este de 292, deși continuă acțiunile de căutare a altor victime sub dărâmături. Potrivit Protecției Civile, nu se știe cu exactitate dacă există și alte persoane dispărute.

După funeraliile din 26 august care au avut loc la Ascoli Piceno pentru cele 49 de victime din regiunea Marche, Amatrice şi-a luat adio de la restul victimelor — 232 în această localitate și 11 din Accumoli — ale cutremurului de 6,2 pe Ritcher care a devastat centrul Italiei săptămâna trecută.

La ceremonia funerară, care are loc pe o esplanadă din Amatrice, au asistat șeful de stat, Sergio Mattarela, premierul, Matteo Renzi, și alte oficialități de stat. Domenico Pompili, episcop de Rieti, a oficiat ceremonia în fața a doar 37 de sicrie dintre cei decedați la Amatrice. Restul trupurilor neînsuflețite au fost duse la Rieti, sau la Roma la decizia rudelor acestora, având în vedere că mulți dintre ei erau turiști care locuiau în capitală.

Pe esplanadă a fost instalată o uriașă structură albă pentru a oficia slujba la care vor asista locuitorii din Amatrice, printre care și mulți sinistrați instalați în corturi în afara orașului.

Imaginile au fost transmise în direct de Antena 3, în cadrul emisiunii ''La ordinea zilei''.

Potrivit lui Radu Tudor, premierul Dacian Cioloş ar fi trebuit să meargă mai devreme în localităţile afectate de cutremur din Italia.

''Este un moment cât se poate de dureros să vezi 11 români că au murit. Mai este încă unul dispărut, alţii sunt prin spitale. Primul-ministru s-a dus un pic cam târziu în Italia, dar mai bine mai târziu decât niciodată'', a afirmat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
Parteneri
Merg sau nu elevii luni la şcoală? Anunț de ULTIMĂ ORĂ
x close