Antena 3 CNN Actualitate La Bucureşti protestatarii s-au adunat pentru a noua seară în Piaţa Universităţii. "Nu vom renunţa"

La Bucureşti protestatarii s-au adunat pentru a noua seară în Piaţa Universităţii. "Nu vom renunţa"

La Bucureşti protestatarii s-au adunat pentru a noua seară în Piaţa Universităţii. "Nu vom renunţa"
de O.P.    |    10 Sep 2013   •   05:54

Protestatarii din Piaţa Universităţii s-au adunat aseară pentru a 9-a seară consecutiv în centrul Capitalei. Au fost doar o mie, dar mai toţi spun că nu renunţă la manifestaţii pînă cînd nu va fi respins proiectul minier de la Roşia Montană. 

La aceeaşi oră, oamenii din localitate au organizat un miting la care au cerut deblocarea proiectului şi începerea lucrărilor la exploatarea de aur.

Localnicii sînt nemulţumiţi de indecizia celor care le-au promis locuri de muncă timp de 15 ani şi spun că vor ieşi în stradă, la rîndul lor.

Deşi au fost mult mai puţini ca duminică seara, protestatarii din piaţa Universităţii sunt decişi să nu renunţe la manifestaţii pînă cînd proiectul exploatării de la Roşia Montană nu va fi respins.

În paralel cu protestul de la Universitate, şi locuitorii din Roşia Montană au organizat o manifestaţie, în favoarea proiectului de exploatare.

În studioul Sinteza Zilei, şi politicienii s-au împărţit în tabere adverse.

Dincolo de părerile pro şi contra, dezbaterile pe tema Roşia Montană continuă în Comisiile de specialitate din Parlament.

×
Subiecte în articol: proteste rosia montana Rosia Montana
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close