Antena 3 CNN Actualitate La iarnă, românii vor plăti cu 50% mai mult pentru căldură

La iarnă, românii vor plăti cu 50% mai mult pentru căldură

La iarnă, românii vor plăti cu 50% mai mult pentru căldură
20 Sep 2008   •   11:39

La iarnă vom plăti cu 50% mai mult pentru căldură, faţă de anii trecuţi. Motivul: păcura şi gazele s-au scumpit considerabil. Potrivit estimărilor, pentru asigurarea combustibililor în perioada octombrie - martie, va fi nevoie de aproape 2 miliarde de euro. De altfel, RADET a anunţat că va începe să furnizeze căldură pentru locuitorii Capitalei, de la jumătatea lunii viitoare, sau mai devreme, dacă temperaturile scad sub 10 grade Celsius, trei nopţi consecutiv.

Regia bucureşteană de termoficare va relua furnizarea căldurii în Capitală între 10-15 octombrie. În prezent RADEt face probe la instalaţia de furnizare a agentului termic. RADET furnizează căldură şi apă caldă în peste 600.000 de apartamente din Capitală, şi are contracte cu peste 8.000 de asociaţii de locatari.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari afirmă că scumpirea căldurii se va resimţi după alegerile de la sfârşitul anului. În opinia lui Radu Opaina preţurile vor fi ţinute în frâu până atunci din considerente politice. Opaina nu este de acord nici cu instalarea repartitoarelor.

Necesarul de combustibili pentru această iarnă a fost evaluat la 6,5 miliarde lei - cu 50% mai mult decât anul trecut. Autorităţile se aşteptată la o creştere a consumului de energie electrică cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut. În lunile următoare vor creşte semnificativ şi preţurile la gaze naturale şi păcură.

Antena 3

×
Subiecte în articol: RADET
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close