Antena 3 CNN Actualitate La mulţi ani, copii! Spectacolele din Bucureşti de care se pot bucura cei mici

La mulţi ani, copii! Spectacolele din Bucureşti de care se pot bucura cei mici

Este Ziua Copilului, ziua zâmbetelor şi a bucuriilor fără margini. Copiii din toată ţara sărbătoresc alături de familia lor, iar lista activitaţilor este generoasă, mai ales în Capitală, unde cei mici vor avea parte de multe surprize.

La mulţi ani, copii! Spectacolele din Bucureşti de care se pot bucura cei mici
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2022   •   12:50

Ziua Copilului din acest an va fi marcartă cu o serie de evenimente de tipul "porți deschise".

Toate filialele din țară își vor deschide porțile pentru iubitorii aviației miercuri, 1 iunie 2022.

De exemplu, pe toate aerodromurile Aeroclubului Român, copiii vor avea parte de un spectacol aviatic.

Ziua când copiii prind aripi. Exerciţii aviatice pe Aerodromul Clinceni

Meseria de pilot este una dintre cele mai atractive pentru cei mici, motiv pentru care la toate aerocluburile din ţară, inclusiv la Aeroclubul Clinceni, copiii sunt bineveniţi să vadă trucurile piloţilor.

Oamenii vor vedea decolări, aterizări şi elemente de acrobaţie de la câteva sute de metri distanţă.

Cei care vor fi prezenţi pe Aerodromul Cliniceni, vor vedea avioanele pe care zboară piloții Aeroclubului pe aerodromurile din București , Baia Mare, Brașov, Caransebeș, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu și Suceava.

Atenție, nu vorbim despre un airshow propriu-zis, ci despre posibilitatea de a asista la o zi de zbor pe aerodromul local. Asta înseamnă că veți vedea decolări, aterizări, elemente de acrobație acolo unde se practică, veți putea experimenta un zbor cu planorul sau avionul, veți cunoaște piloții și tehnicii.

Ce spectacole vor vedea copiii care merg în parcul IOR din Capitală

De asemenea, în parcuri sunt pregătite evenimente cu muzică, dans şi magie, iar la Parlament pot vedea unde iau aleşii deciziile importante pentru ţară, dar pot pleca acasă şi cu un câine.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, cunoscut sub numele de IOR, sunt spectacole de muzică, dans şi magie pentru toţi copiii care vin aici să îşi sărbătorească ziua. Raluca Bîrcă ne arata ce activităţi interactive au pregătit organizatorii pentru cei mici.

Peste 500 de artiști mari și mici vor cânta, vor dansa și vor face magie - la propriu și la figurat - pentru o revedere memorabilă, în aer liber. Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi îi așteaptă pe copii între orele 9.00 și 22.00, în Parcul Al. I. Cuza din București, să sărbătorească împreună Ziua Copilului.

De la muzică, la pictură şi de la dans, la magie

Copiii vor avea parte de:

1. activități de pictură, art&craft și modelaj

2. câini polițiști, motociclete și mașini, simulatoare, ateliere de educație rutieră, precum și ateliere digitale, roboți, gadget-uri și jocuri din realitatea virtuală

3. trasee și întreceri sportive, demonstrații de tir, scrimă, arte marțiale, gimnastică, handbal, volei și foosball gigant

4. demonstrații de prim ajutor, ateliere de reciclare creativă, dresaj de căței și un traseu senzorial

5. spectacole de teatru și improvizație, ateliere de muzică, lansări de cărți pentru copii și ateliere de educație financiară

6. jocuri, treasure hunt, experimente, întâlniri cu dinozauri și mascote

Seara se va încheia cu vizionarea animației "Sing" la cinematograful amenajat în aer liber. Accesul este gratuit!

Copiii pot pleca acasă cu un câine după ce vizitează Palatul Parlamentului

Un copil care are acasă un animal este mai bun, mai echilibrat în emoții, mai empatic, mai responsabil. Cele mai sincere prietenii sunt cele dintre animale și copii! Nu o spunem noi, ci psihologii. Acesta este motivul pentru care a fost organizat un targ de adopţii chiar în curtea Senatului.

Camera Deputaţilor îşi deschide porţile miercuri, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Între orele 10.00 – 17.00, instituţia va putea fi vizitată, în regim de gratuitate, de copii şi însoţitorii acestora.

Copiii vor putea participa la o serie de momente distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor:

Ce spectacole vor vedea copiii care merg în curtea Senatului

1. momente de teatru;

2. întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate;

3. prezentarea fanfarei militare;

4. spectacol de magie;

5. prezentarea unui elicopter SMURD;

6. explicarea Codului Rutier pentru copii;

7. organizarea unor laboratoare experimentale de conducere defensivă;

8. karturi electrice;

9. realizarea unui traseu dintr-un oraş în care va fi simulată, prin indicatoare şi marcaje, circulaţia pe o stradă în scopul educării participanţilor cu privire la regulile de circulaţie pentru pietoni şi pentru trotinetele electrice;

10. prezentarea echipajelor jandarm-câine, precum şi a cailor Jandarmeriei Române;

11. expoziţie de tradiţii militare;

12. baschet;

13. badminton;

14. partide de minifotbal;

15. tenis de masă.

Prima ediţie a evenimentului "Porţi deschise pentru copii" a avut loc în 2007.

Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului.

Cu această ocazie, Senatul României lansează de Ziua Copilului primul site al unei instituții publice din România dedicat exclusiv copiilor, senatjunior.ro.

Senatul pune astfel în valoare interesul sporit pentru copii și educația lor. Copiii vor găsi pe site povestea Senatului, explicații și definiții, jocuri cu noțiuni legislative, dar și secțiuni interactive și un grup de prietenie cu copiii, prin intermediul căruia copiii din toată țara vor participa la activități online împreună cu senatorii.

Aglomeraţie la Muzeul  Antipa din Capitală

Este coadă la Muzeul Antipa din Capitală. Mii de copiii vin vadă minunile istoriei expuse în centrul Bucureştiului. Dacă micuţii au gratuitate, părinţii trebuie să plătească 20 de lei pentru intrare.

Muzeul Antipa va fi deschis până la ora 19:00.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close