Antena 3 CNN Actualitate La munte a nins în iunie. Stratul de zăpadă are 20 de centimetri

La munte a nins în iunie. Stratul de zăpadă are 20 de centimetri

La munte a nins în iunie. Stratul de zăpadă are 20 de centimetri
Sursa foto: Foto: Videonews
28 Iun 2011   •   21:35

Iarna, toamnă, primăvară. România a avut marţi toate anotimpurile. Mai puţin vară. A nins ca-n miez de iarnă la munte, a bătut vântul ca-n plină toamnă şi a plouat ca primăvara. În nord şi-n centru a fost cod galben de vijelii, iar avertizarea meteorologilor s-a adeverit.

Mai sunt două zile şi suntem în luna iulie. Fierbinţeala lui cuptor, însă, e departe. La munte, e frigul lui gerar. A nins ca-n plină iarnă la Bâlea şi totul e alb.

"Avertizăm turiştii să nu urce în zona de creastă a munţilor Făgăraş, pentru că, aşa cum se vede, ninge şi pe alocuri zăpada are peste 20 de centimetri", a atenţionat Ion Sănduloiu, şef salvamont Argeş.

Teoretic, peste două zile pe Transfăgărăşan se va circula. Practic, însă, şansele sunt minime. Drumul este acoperit de zăpadă pe o porţiune de câţiva  kilometri.

Iar vremea şi-a arătat capriciile în toată ţara.  Pe Vârful Omu a fost un grad cu minus şi zăpadă din plin. La Întorsura Buzăului 8 grade Celsius, la Petroşani, 9 grade, iar la Târnăveni, 12 grade.

Pe unde n-a nins, vântul a fost la putere. În Botoşani, 31 de localităţi s-au trezit dimineaţă în beznă. În urma unei furtuni, copacii au căzut peste firele de înaltă tensiune. Şi asta au făcut toată ziua cei de la Electrica. S-au mutat dintr-un sat într-altul pentru a repara ce a distrus vântul. 

Şi tot în Botoşani, o ploaie de cinci minute a făcut prăpăd. În câteva minute, străzile s-au tranformat în lagune, iar vântul aproape a smuls din rădăcini un copac. 

La mare, după ce norii negri s-au mai îndepărtat de pe cer, câţiva turişti mai curajoşi au ieşit la plajă.

Şi vremea rea nu se dă dusă. Centrul şi nordul ţării se află din nou sub atenţionare cod galben de ploi şi vijelii până miercuri la ora 21. Iar la munte nu e exclus să ningă din nou.

 

×
Subiecte în articol: ninsoare ploi vant furtuni cod galben
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close