Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Adjunctul șefului SRI, un adversar al lui Florian Coldea (surse)

La ordinea zilei: Adjunctul șefului SRI, un adversar al lui Florian Coldea (surse)

La ordinea zilei: Adjunctul șefului SRI, un adversar al lui Florian Coldea (surse)
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2017   •   19:54

Dana Grecu a dezvăluit, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, că, potrivit unor surse, adjunctul șefului SRI va fi un adversar al generalului Florian Coldea, ”un anumit domn Căpșună”.

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații Florian Coldea a solicitat trecerea în rezervă în urma unui scandalul mediatic orchestrat de omul de afaceri Sebastian Ghiță. Acesta a fost verificat de SRI și nu i s-a găsit nicio vină, drept pentru care a fost repus în funcția de director-adjunct al instituției. Numai că, surpriză, Coldea a cerut imediat retragerea din funcție și trecerea în rezervă.

Coldea în vacanță cu Ghiță, familia cu afaceri în Seychelles

Un raport al Comisiei de control din cadrul SRI confirmă faptul că Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă au fost împreună în insulele Seychelles şi în Italia.

"Sunt confirmate de raportul comisiei de control (din cadrul SRI- n.r.) faptul că au fost prezenţi în insulele Seychelles (Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă - n.r.), este confirmată prezenţa împreună în Italia, la Toscana, de asemenea este confirmată prezenţa doamnei Coldea împreună cu doamna Ghiţă la Paris, la Disneyland. Din informaţiile date de comisia de control rezultă că familia Coldea a prezentat documente justificative cu privire la suportarea de către dânşii a cheltuielilor ocazionate de aceste deplasări, respectiv au prezentat facturi şi chitanţe. Sigur că mă veţi întreba sunt sau nu reale. Nu am putut astăzi să clarificăm dacă ele sunt reale şi mă şi gândesc dacă Comisia de control a SRI poate cere mai multe, de exemplu ANAF să verifice realitatea acestor documente. Ancheta ne-a comunicat că nu sunt indicii că ar fi documente false. Vom analiza toate datele şi informaţiile care ne-au fost comunicate astăzi şi vom decide dacă continuăm şi pe ce continuăm şi dacă invităm la comisie şi alte persoane decât cele care au fost invitate astăzi aici, sau care au fost chemate la comisia internă de la SRI", a spus Ţuţuianu la Palatul Parlamentului după audierea directorului SRI la Comisia de control SRI.

În timp ce Florian Coldea era în vacanţă cu Sebastian Ghiţă, familia acestuia facea afaceri în Seychelles. La un an de la vacanța celor doi în Seychelles, vărul generalului SRI şi-a vândut firma unui offshore cu sediul în acceaşi insula Seychelles. Este vorba despre o căsuţă poştală deţinută, în prezent, de un asociat al lui George Tudor Coldea într-o companie clujeană ce activează în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close