Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Băsescu, scos din sărite după ce i s-a spus că face parte dintr-un clan de romi

La ordinea zilei: Băsescu, scos din sărite după ce i s-a spus că face parte dintr-un clan de romi

La ordinea zilei: Băsescu, scos din sărite după ce i s-a spus că face parte dintr-un clan de romi
10 Iul 2014   •   20:03

Dana Grecu a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", momentul în care preşedintele Traian Băsescu şi-a pierdut cumpătul, după ce sociologul Ciprian Necula i-a spus că acum, după ce a devenit rudă cu Bercea Mondial, poate fi considerat şi el un membru al clanurilor de romi.

"Dumneavoastră, domnule preşedinte, ca o metaforă, daca vreti, faceti parte dintr-un clan tiganesc pentru că, stiţi, clan este definit ca relatie de rudenie intr-un grup extins. Dumneavoastră, vreţi, nu vreţi, faceti parte dintr-un clan”, i-a spus sociologul Ciprian Necula lui Traian Băsescu.

Vizibil enervat de o aşa asociere, Băsescu i-a spus acestuia că a jignit un preşedinte şi că a depăşit limita.

 „Primul lucru pe care ar trebui să-l faceti ar fi să nu jigniţi un preşedinte. Nu sunt membru al niciunui clan. Cred că aţi depăşit limita afirmând că preşedintele este membru al unui clan, da? Aţi depăşit-o mult prea mult”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a fost amendat în mai multe rânduri de CNCD pentru discriminări la adresa romilor. Cel mai recent scandal a fost legat de declaraţia potrivit căreia "romii nomazi trăiesc în mod tradiţional din ce fură". Pentru această afirmaţie, Băsescu a fost amendat cu 600 de lei, însă a contestat decizia în instanţă.

Cea mai cunoscută jignire adusă etniei este însă utlilizarea expresiei "ţigancă împuţită" la adresa unei jurnaliste Antena 3.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close