Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea Zilei: Băsescu ţine cu Steaua...lui Tokes

La Ordinea Zilei: Băsescu ţine cu Steaua...lui Tokes

La Ordinea Zilei: Băsescu ţine cu Steaua...lui Tokes
de M.C.    |    22 Noi 2013   •   21:09
Europarlamentarul Laszlo Tokes a solicitat din nou ca Ungaria "să fie un stat" garant, la fel şi UE, pentru minoritatea maghiară. Subiectul a fost dezbătut în cadrul ediţiei de vineri a emisiunii "La Ordinea Zilei" cu Dana Grecu şi Radu Tudor.
 
"După cele întâmplate la şedinţa Consiliului de Onoare al Ordinului din 20 noiembrie, mi se pare că este şi mai necesar să repet această solicitare ca Ungaria să ne ofere să fie un stat garant. Văzând atitudinea represivă a puterii naţionaliste şi postcomuniste, observând poziţia ei antimaghiară generală şi refuzul ideii de autonomie, pretindem protecţie nu numai din partea Ungariei, ci şi din partea Europei, ca parte a apărării democratice a drepturilor, ceva ce li se cuvine tuturor comunităţilor etnice minoritare din Uniunea Europeană şi de pe întregul continent european" a afirmat Tokes în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Preşedintele Traian Băsescu a evitat să fie tranşant în această problemă, aducând aminte doar că a pierdut în justiţie atunci când a încercat să-i retragă decoraţia similară lui Corneliu Vadim Tudor.
 
Invitaţii emisiunii au fost mult mai direcţi în a comenta subiectul.
 
"Tokes nu a avut autoritatea ecleziastică şi rolul în evenimentele din 1989 care să justifice acordarea decoraţiei" a afirmat avocatul Sergiu Andon.
 
"Mi-e jenă şi mi-e scârbă să mai comentez ceva din afirmaţiile oribile făcute de Laszlo Tokes" a spus Radu Tudor.
 
"Tokes este un personaj care m-a revoltat de la început. Este o paiaţă care reprezintă minorităţile extremiste" crede actorul Bogdan Stanoevici.
 
"Eu am o soluţie mult mai pragmatică, de ordin medical. Am înţeles că la Spitalul 9 vor fi mai multe paturi, avem încă psihiatri buni, cred că un control ar fi adecvat" este de părere sociologul Marius Pieleanu.
 
Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "În gura presei" cu Dana Grecu şi Radu Tudor.
 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close