Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea Zilei: Creditul lui Udrea, în sfârşit analizat de procuori

La Ordinea Zilei: Creditul lui Udrea, în sfârşit analizat de procuori

La Ordinea Zilei: Creditul lui Udrea, în sfârşit analizat de procuori
26 Ian 2015   •   19:59

Omul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş, samsarul Gheroghe Stelian, zis şi Stelu, a fost convocat la DNA pentru a da declaraţii în dosarul Microsoft. Stelu se află sub control judiciar în dosarul retrocedărilor ilegale, care o are în rolul principa pe Alina Bica, fosta şefă DIICOT.

Într-un târziu însă, anchetatorii s-au decis să verifice şi ce este cu imprumutul de 3 mil de euro, pe care Elena Udrea l-a şters peste noapte cu aj lui Dinu Pescariu, al lui Stelu şi al lui Alexandru Faur.

O menţiune specială în acest dosar apare în referatul dosarului Microsoft.

Profesorul Mircea Coşa, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor,  Dumitru Coarnă, jurnalistul de investigaţii Adina Anghelescu şi analistul de politică internă şi externă, jurnalistul Bogdan Chirieac, invitaţii ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor" au dezbătut acest subiect.



Realizatorul Antena 3, Oana Stancu a intervenit telefonic pentru a aduce precizări suplimentare cu privire la modul în care Alexandru Faur a preluat creditul Elenei Udrea: " "Este vorba de un contract de novaţie, prin care Faur, un vânzător de pe Calea Victoriei, cu venituri de maximum 10 mil de lei vechi pe lună, declarate statului român, a preluat acest credit, cu teren cu tot. Şi chiar dacă a preluat cu tot cu teren, Elena Udrea încă mai are probleme. Acest credit a apărut în felul următor: Udrea a contractat acest teren, compus din două bucăţi de fapt, valoarea lui fiind, potrvit contractului, de 3 milioane de euro, creditul fiind de 3,3 cu dobânda amânată de Udrea de la un an la altul prin rambursarea lui. În momentul în care Alexandru Faur preia acest credit cu teren cu tot, valoarea lui era estimată undeva la preţul zile între un milion şi jumătate, un milion opt sute de mii de euro. Ca atare, luăm în calcul aici şi o şpagă pe care Faur i-o dă Elenei Udrea. Se mai adaugă şi problema băncii care dă un credit unui personaj care nu l-a achitat cu banii jos în dosarul Microsoft. Nu vreau niciun fel de drepturi de autor din partea DNA-ului, am pretenţii mult mai mari: vreau dreptate!", a declarat Oana Stancu.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close