Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea Zilei: Denunţătorul lui Toni Greblă, declaraţii ÎN PREMIERĂ

La Ordinea Zilei: Denunţătorul lui Toni Greblă, declaraţii ÎN PREMIERĂ

La Ordinea Zilei: Denunţătorul lui Toni Greblă, declaraţii ÎN PREMIERĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mar 2015   •   19:56
Denunţătorul lui Toni Greblă, Adrian Georgescu Onoriu, a fost invitatul Danei Grecu în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", pentru a povesti de la ce a pornit denunţul pe numele fostului judecător CCR
 
"Lucrez în domeniu din 1997, m-am ocupat de dreptul penal. Pot să spun că am o oarecare experienţă şi pot să vă spun ce m-a determinat să fac acest denunţ. Anul acesta, în februarie, am fost contactat de o cunoştinţă comună a domnului Greblă şi a mea, am stabilit un punct de întâlnire, m-am întâlnit cu el la Ploieşti, mi-a zis că vine de la Bucureşti, că s-a întâlnit cu domnul Grteblă şi că mi se cere să redactez un contract de vânzare-cumpărare pentru 50 de capre, 300 de euro pe cap de animal, sumă totală 15.000 de euro. 
 
Vânzător era domnul Greblă, prin persoane interpuse, cumpărător era un om de afaceri căruia nu o să îi dau numele, pentru că are calitate de martor în dosar. S-a încercat un împrumut pentru domnul Greblă de la acest om de afaceri. Domnul Greblă a cerut suma de bani, omul de afaceri a refuzat, ştiind statutul juridic al domnului Greblă şi atunci s-a încercat prin afacerea cu caprele.
 
În aceeaşi zi am vorbit cu omul acesta, mi-a confirmat, moment în care respectivul om de afaceri mi-a spus şi a insistat pe aspect, clauzele să le redactez eu, în aşa fel încât riscurile să fie cât mai mici pentru acest om de afaceri. În cursul săptămânilor următoare am fost contactat de acelaşi om, am cerut detalii despre locaţie, vârsta animalelor, dacă animalele au certificatele, aspecte necesare într-un anumit contract. S-a ajuns la un moment în care una din variantele propuse a fost să închei eu acest contract în lipsa persoanelor reale. Doar să mi se dea numele. Nu semna nimeni, doar eu să pun o ştampilă. Vă daţi seama în ce situaţie se pune un avocat căruia i se cere aşa ceva. 
 
V-am lămurit că solicitarea a venit în 2015, orice jurist de bună credinţă vă poate confirma, riscul la care mă expuneam eu era să vin alături de dânsul la organizarea de grup infracţional sau sprijinirea unui grup infracţional. 
 
Nu vreau să se creeze ideea că am forţat în vreun fel redactarea acestui contract. Nu vă pot da numele persoanelor respective, pentru că nu îmi permite ancheta. Dar există mesaje care atestă ce spun eu."
 
Mai multe detalii din acest caz, în înregistrarea video de mai sus. 
 
Urmăriţi variantă integrală a emisiunii de joi, pe AntenaPlay.

×
Parteneri
Casa Națională de Pensii, anunț important pentru toți pensionarii!
x close