Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Fostul ministru Doina Pană, despre posibilitatea interzicerii prin lege a exportului de masă lemnoasă

La ordinea zilei: Fostul ministru Doina Pană, despre posibilitatea interzicerii prin lege a exportului de masă lemnoasă

La ordinea zilei: Fostul ministru Doina Pană, despre posibilitatea interzicerii prin lege a exportului de masă lemnoasă
12 Mai 2015   •   20:31

Deputatul PSD Doina Pană, a afirmat, în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", că interzicerea exportului masei lemnoase nu este o soluţie în România, arătând că "la nivel de spaţiu intracomunitar nu există noţiunea de export".

Doina Pană a răspuns astfel întrebării lansate de Dana Grecu şi care cerea un motiv pentru ca Guvernul nu pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să interzică exportul masei lemnoase brute, punând capăt astfel defrişărilor ilegale.

"Vă spun sincer că a fost prima idee la care m-am gândit când am preluat ministerul. La nivel de spaţiu intracomunitar nu există noţiunea de export. Să luăm cazul unei firme străine, care este în România. Dacă ia lemnul şi îl duce în ţara sa, îl poate duce oriunde de acolo. Numai ce pleacă direct în afara UE din România se poate considera export", a afirmat deputatul PSD.

Prezent în emisiune, realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a arătat că la vecinii bulgari există un articol în Legea Pădurilor care permite ministrului Agriculturii să poată interzice prin ordonanţă exporturile de material lemnos neprelucrat.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close