Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Mircea Diaconu continuă lupta. O decizie a Tribunalului Bucureşti îi dă speranţa că poate candida la PE

La ordinea zilei: Mircea Diaconu continuă lupta. O decizie a Tribunalului Bucureşti îi dă speranţa că poate candida la PE

La ordinea zilei: Mircea Diaconu continuă lupta. O decizie a Tribunalului Bucureşti îi dă speranţa că poate candida la PE
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Apr 2014   •   19:23

O decizie a Tribunalului Bucureşti îi dă dreptate lui Mircea Diaconu, dându-i dreptul de a candida şi arătând că raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (A.N.I)  nu ar trebui interpretat ca o decădere a dreptului de a fi ales.

Decizia tribunalului se referă la o contestaţie a unei terţe persoane, şi NU la contestaţia depusă de Mircea Diaconu ca urmare a deciziei BEC de a-i respinge candidatura la europarlamentare, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei.

"Singura contestaţie care vizează motivarea şi argumentele BEC nu a fost soluţionată. Ea va fi judecată mâine", a declarat Laura Andrei.

Invitat în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", actorul Mircea Diaconu a afirmat că decizia de astăzi a magistraţilor îl bucură, însă "lupta de abia acum începe", soluţia la contestaţia sa urmând să fie dată mâine.

"Mă bucur foarte mult. Asta spun şi eu de doi ani. Acelaşi lucru spun şi totuşi pare că sunt vinovatul de serviciu al României, şi trebuie să fiu exclus din viaţa publică", a declarat Mircea Diaconu la Antena 3.

Actorul a afirmat că a fost plăcut surprins de faptul că la "un fel de strigăt" al său, s-a auzit "un glas amplu din societate".

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close