Antena 3 Actualitate La ordinea zilei. Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Pentru pacienţii de la Braşov, transportaţi precum cartofii, putea fi solicitat SMURD-ul

La ordinea zilei. Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Pentru pacienţii de la Braşov, transportaţi precum cartofii, putea fi solicitat SMURD-ul

10 Mar 2015   •   20:51

Atât cazul bătrânei în vârstă de 82 de ani care a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci din Spitalul "Tractorul" din Braşov, şi a fost găsită moartă, pe un câmp, cât şi cazul pacienţilor transportaţi precum cartofii de o ambulanţă a aceleiaşi unităţi medicale, a fost dezbătut marţi seară în emisiunea "La ordinea zilei" cu Dana Grecu şi Radu Tudor. Într-o intervenţie telefonică, prof. dr.Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii s-a declarat marcat de ceea ce a văzut la televizor.

"Am urmărit oripilat ceea ce s-a întâmplat. Cred că, înainte de orice, atitudinea ţine mai mult de responsabilitate profesională, de responsabilitate umană şi, la urma urmei, de omenie", a spus Săndesc. Potrivit acestuia, în cele două cazuri de la spitalul braşovean nu se poate invoca o problemă de sistem. Săndesc afirmă că în ceea ce priveşte sistemul de urgenţă, atât cel prespitalicesc cât şi cel intraspitalicesc, Ministerul Sănătăţii a făcut paşi foarte importanţi spre normalitate.

Secretarul de stat a comentat şi modul în care o ambulanţă a Spitalului "Tractorul" a ales să transporte 3 pacienţi - înghesuiţi ca sardelele într-o Dacia Break veche, peste o targă. "Este inacceptabil să recurgă la o asemenea metodă, atâta timp cât sistemul de ambulanţe SMURD este gata să răspundă oricând unor solicitări pentru transportul unor pacienţi, indiferent de punctul de pornire şi cel de sosire. Este doar lipsă de respect faţă de oameni."

Dorel Săndesc a declarat în exclusivitate pentru emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, că a trimis la Braşov Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, care împreună cu DSP-ul local va analiza situaţia şi va aplica sancţiuni.


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close