Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea Zilei: SPP dă în ziarişti şi fuge. Cum îşi justifică agresivitatea faţă de reprezentanţii presei

La Ordinea Zilei: SPP dă în ziarişti şi fuge. Cum îşi justifică agresivitatea faţă de reprezentanţii presei

La Ordinea Zilei: SPP dă în ziarişti şi fuge. Cum îşi justifică agresivitatea faţă de reprezentanţii presei
20 Mar 2015   •   19:28

Grupul de ofiţeri SPP care l-a însoţit pe fostul preşedinte Traian Băsescu la Parchetul General, miercuri, a fost unul extrem de numeros şi, în plus, au manifestat exces de zel la adresa jurnaliştilor prezenţi pe scările instituţiei, care au fost împinşi pentru a-i face loc fostului preşedinte.

La solicitarea Antena 3, Serviciul de Protecţie şi Pază a oferit o serie de explicaţii, atât pentru efectivul prezent alături de Traian Băsescu, cât şi pentru comportamentul acestora.

Punctual, în răspunsul SPP prezentat de Dana Grecu se spune:
 
"1. Toţi foştii preşedinţi ai României beneficiază de acelaşi nivel de protecţie, stabilit prin lege şi hotărâri ale CSAT.

2. Când demnitarilor protejaţi de SPP le sunt afectate libertatea de mişcare respectiv accesul/ieşirea din anumite spatii, cadrele SPP au obligaţia profesională de a remedia aceste neajunsuri indiferent de calitatea iniţiatorilor acestora.

3. În legătură cu celelalte solicitări adresate, precizăm ca acestea vizează aspecte confidenţiale neputând fi încadrate în categoria informaţiilor de interes public."

Analistul Radu Tudor, în cadrul unei intervenţii telefonice în emisiunea "La Ordinea Zilei" a criticat atitudinea SPP, pe care o consideră una nedemocratică.

"În momentul în care dreptul lor e mai important decât dreptul meu, avem o mare problemă. O astfel de reacţie trebuie să fie pe măsura proporţiei ameninţării. Dacă SPP consideră că 20 de ziarişti sunt o ameninţare, viziunea lor este profund viciată. Cred că modul în care a fost formulat acest răspuns va genera pe viitor şi alte incidente de acest gen, fiindcă încurajează violenţa. În plus, SPP, din punctul meu de vedere, minte. Fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul preşedinte Emil Constantinescu beneficiază de o maşină, un şofer şi un aghiotant. Traian Băsescu s-a deplasat cu trei maşini şi opt agenţi" a spus Radu Tudor.

"Cuvântul neajunsuri nu sună ca la Ministerul de Interne de dinainte de 1989? Ce înţeleg prin formularea asta? E o problemă cu nivelul cultural al celor de la SPP, dar în mod evident avem viziuni diferite despre cum democraţia trebuie să funcţioneze. Cred că SPP ar fi trebuit să aibă alt răspuns, eventual să-şi ceară scuze" a continuat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei SPP Dana Grecu radu tudor
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close