Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea Zilei: Unde plătește Sevil, îi crește cota lui Dragnea. Județele baronilor locali PSD au primit cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării

La Ordinea Zilei: Unde plătește Sevil, îi crește cota lui Dragnea. Județele baronilor locali PSD au primit cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării

o_1blds734617h019f61tcsf8s1toe8.jpg
Foto: Agerpres
19 Iul 2017   •   19:52

În primele şase luni ale anului, judeţul Teleorman şi judeţele baronilor PSD apropiaţi de Liviu Dragnea - Olt, Giurgiu şi Buzău – au fost „miruite” cu cei mai mulţi bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Statisticile publicate de Ministerul Dezvoltării arată că prin controversatul PNDL s-au alocat până acum aproape 602 milioane de lei, din cele 30 de miliar­de aflate la dispoziţia minis­trului Sevil Shhaideh, scrie Jurnalul Național.

Oltul condus de baronul PSD Paul Stănescu este judeţul-campion la alocarea de bani prin intermediul PNDL, în primele şase luni ale anului. Consiliul Judeţean Olt şi primăriile din mai multe localităţi ale judeţului au încasat, în total, peste 47,3 milioane de lei în intervalul ianuarie-iunie 2017. Fost preşe­dinte al CJ Olt în perioada 2008- 2016 şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, senatorul Paul Stănescu este unul dintre „loco­tenenţii” loiali din anturajul lui Liviu Dragnea. De altfel, Oltul lui Stănescu este singurul judeţ din ţară care a încasat mai mulţi bani prin PNDL decât Teleormanul lui Liviu Dragnea.

Judeţul şefului PSD se află pe locul al doilea în topul încasărilor, cu o sumă totală de aproape 43,3 milioane de lei. Din pixul fermecat al ministrului Sevil Shhaideh, peste 37 de milioane de lei s-au dus doar către Consiliul Judeţean Teleorman în perioada 26 mai - 23 iunie. Pe ultima treaptă a podiu­mului se regăseşte judeţul Giurgiu, păstorit de un alt „vasal” al şefului PSD, sena­torul Niculae Bădălău. Judeţul baronului de Bolintin-Vale a încasat prin PNDL peste 30,8 milioane de lei în prima parte a anului. Fidelitatea lui Bădălău faţă de stăpânire a fost răsplă­tită cu vârf şi îndesat după alegerile parlamentare.

Invitat în emisiunea „La Ordinea Zilei”, Codrin Ștefănescu a venit cu precizări: „Sevil Shhaideh vine cu declarația de presă. Spune așa: primul venit e primul servit. Fiecare județ își strânge primarii și spun ce vor: apă și canalizare, grădinițe, fiecare la ce a lucrat. Toți în echipă se duc la Ministerul Dezvoltării, își depun proiectele. În județe unde avem conducere PSD, cei de la PNL, PDL, PMP urlă în consiliu, sabotează ședințele de consiliu, normal că rămân în întârziere. În județele roșii:  Olt, Giurgiu, Teleorman, Vaslui, Vrancea unde lucrurile merg sub forma asta și unde avem 80-90% primari, totul se face, s-au depus proiectele”.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close