Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei. Vor rupe codurile penale Guvernul Ponta?

La ordinea zilei. Vor rupe codurile penale Guvernul Ponta?

La ordinea zilei. Vor rupe codurile penale Guvernul Ponta?
15 Iun 2015   •   21:31

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat luni aviz negativ celor peste 20 de proiecte aflate în dezbatere în Parlament de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, însă avizul CSM este unul consultativ.
 O comisie formată din membri ai CSM a analizat cele peste 20 de proiecte și a propus plenului Consiliului să dea aviz negativ.

După şedinţa plenului CSM, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că sunt peste 100 de modificări ale codurilor penale aflate în dezbatere, subliniind că MJ are aceeaşi poziţie cu membrii CSM.

"Peste o sută şi ceva de modificări sunt în dezbatere în momentul de faţă. Faptul că vine o propunere din partea Parlamentului nu înseamnă neapărat că nu este potrivită, ea trebuie dezbătută", a declarat Cazanciuc.

Presiunea este uriaşă să nu se apropie nimeni de Coduri, iar vicepremierul Gabriel Oprea ameninţă cu ieşirea de la guvernare dacă se schimbă o virgulă.



Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a comentat adoptarea în plen a amendamentului care înlocuieşte sintagma "suspiciune rezonabilă" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestării preventive, din Codul de Procedura Penală. "Când ministerul Justiţiei spune "nu-i bine", când CSM spune "nu-i bine", de ce aş fi eu, inginerul Atanasiu "pentru"? (...) Arestul nu ţine cont de probe. Arestul e pentru că eşti pericol social, pentru că ascunzi probe, pentru că poţi să intervii".



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close