Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Ziariştii bulgari faţă cu anticorupţia românească

La ordinea zilei: Ziariştii bulgari faţă cu anticorupţia românească

La ordinea zilei: Ziariştii bulgari faţă cu anticorupţia românească
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2015   •   19:50

Fostul şef ANI urma să dea lecţii şi bulgarilor despre lupta anticorupţie. Doi jurnalişti de la postul BTV îl aşteptau pe Horia Georgescu în redacţia unei publicaţii online pentru un interviu, când au văzut la televizor, în direct, că este dus în cătuşe, la arest.

Dana Grecu a precizat, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", că Horia Gerogescu era aşteptat săptămâna viitoare la Sofia pentru a vorbi guvernului bulgar mai pe larg despre integritate.

Antena 3 a luat apoi legătura cu jurnalistul bulgar care realiza documentarul despre progresul Justiţiei în România.

Petar Nanev spune că ar vrea acum ca personajul principal în documentar fie Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, care să îl înlocuiască pe Horia Georgescu.

"Aţi reuşit să faceţi un mare progres în reforma sistemului judiciar. Mulţi oameni de stat, parlamentari şi oameni politici sunt condamnaţi. Este foarte bine pentru Bulgaria să afle cum funcţionează modelul în România vecină", a afirmat jurnalistul Peter Nanev.

"Sunt surprins, dar într-un mod pozitiv. Întâmplarea îmi arată că nimeni în România nu este invincibil, indiferent de poziţia pe care o ocupă", a mai spus el.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a ţinut să-l contrazică pe jurnalistul bulgar, afirmând că ceea ce se întâmplă acum în România este o "lecţie de penibilitate, nu de anticorupţie". Radu Tudor a arătat că, atunci când îl arestezi pe procurorul şef care luptă împotriva crimei organizate şi terorismului (DIICOT) şi pe şeful integrităţii (ANI), (....) afli că "două din vârfurile sistemului care luptă împotriva mafiei erau, de fapt, mafioţi".



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close