Antena 3 CNN Actualitate "La proiectul Aqua e o tâmpită". Convorbirile telefonice care îl incriminează pe Laszlo Borbely

"La proiectul Aqua e o tâmpită". Convorbirile telefonice care îl incriminează pe Laszlo Borbely

"La proiectul Aqua e o tâmpită". Convorbirile telefonice care îl incriminează pe Laszlo Borbely
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2012   •   10:28

Procurorii DNA continuă cercetările în cazul Borbely. Aceştia susţin că fostul ministru al Mediului a făcut presiuni pentru ca anumite firme să câştige licitaţii. În plus, dacă unele contracte nu erau pe placul patronilor acestor firme, puteau fi modificate. Sunt doar două dintre argumentele cu care anchetatorii au cerut ridicarea imunităţii lui Borbely.

Fostul ministru al Mediului este acuzat de procurorii DNA că dicta subordonaţilor de la Apele Române, prin intermediari, companiile care ar fi trebuit să câştige unele licitaţii publice.

Convorbire telefonică EUGEN POPA, om de afaceri - VASILE OFTIMIAŞ, director de investiţii la Administraţia Naţională "Apele Române":

EUGEN POPA:  -Nu, că a fost o discuţie la jupânul mare (n.n. Borbely Laszlo), vineri seara. M-a chemat, am avut mai multe discuţii şi trebuie să vorbesc şi cu tine. Vrea o formulă... eu, Lescaci şi Azimut.

VASILE OFIMIAŞ: - Ştiu, aia lasă, nu o discutăm... Aia ne întâlnim săptămâna viitoare."

Sursa: Referatul D.N.A., Serviciul Teritorial Oradea

Ministrul Borbely a fost înregistrat de procurori, pe când îi cerea şefului de la "Apele Române" să modifice un proiect, după placul constructorului.

Convorbire telefonică BORBELY LASZLO, ministrul Mediului vs. DAVID CSABA, director general Administraţia Naţională "Apele Române":

BORBELY LASZLO: - Este aici Molnar Anti. Molnar Anti care este un constructor serios.

DAVID CSABA: - Da.

BORBELY LASZLO: - Spre deosebire de alţii. Şi spune că aici există două lucruri: unul, proiectul Aqua, sau nu ştiu ce a orga...a proiectantului din Sibiu, a făcut cu un beton din nu ştiu câte tone...sau metri cubi, care acum efectiv nu se mai poate face. Ei au propus altul, cu nu ştiu ce şi nu vrea să modifice proiectul, care s-ar putea realiza anul acesta. Pentru că este acolo la proiectul Aqua o tâmpită, care nu vrea să facă! Eu nu am nevoie de aşa ceva!

Sursa: Referatul D.N.A., Serviciul Teritorial Oradea

În schimbul câştigării licitaţiilor, Laszlo Borbely ar fi beneficiat de renovarea unui apartament din Bucureşti, în valoare de 20.000 de euro. Procurorii au prezentat ca probe discuţiile telefonice dintre şeful echipei de muncitori şi afaceristul care l-a angajat.

Conform referatului DNA, Laszlo Borbely a cumpărat un apartament pe numele cuscrei şi a încercat să ascundă cine este adevăratul proprietar. În declaraţia de avere a ministrului nu este trecută nici locuinţa pe care a cumpărat-o, la Târgu-Mureş, de la unul din oamenii de afaceri pe care i-ar fi favorizat la obţinerea unor contracte pe bani publici.



×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close