Antena 3 CNN Actualitate La un pas de tragedie, din cauza controlorului de trafic aerian: Două avioane, cât pe ce să se ciocnescă pe Otopeni

La un pas de tragedie, din cauza controlorului de trafic aerian: Două avioane, cât pe ce să se ciocnescă pe Otopeni

La un pas de tragedie, din cauza controlorului de trafic aerian: Două avioane, cât pe ce să se ciocnescă pe Otopeni
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Iul 2011   •   09:05

Să greşeşti e omenesc. Dar să greşeşti atunci când lucrezi într-un turn de control aerian şi să pui în pericol viaţa a sute de persoane poate fi o tragedie. Patru sute de oameni au fost la un pas de moarte, după ce un controlor de trafic aerian a dat acordul de aterizare unui avion pe o pistă pe care se afla deja o altă aeronavă, arată Libertatea. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul Otopeni, la data de 11 iulie.

Mai multe înregistrări audio ale discuţiilor dintre controlorii de trafic aerian şi piloţi au apărut pe internet. “Aoleu! I’m sorry! Stop!”. Aceasta a fost reacţia controlorului de trafic atunci când a realizat că a dat acordul de aterizare unui avion pe o pistă unde avea deja o altă aeronavă.

În incident au fost implicate un Boeing 737-700, al TAROM, înmatriculat YR-BGI, care efectua zborul ROT382 şi care urma să aterizeze la Otopeni, şi un Airbus A320 al grecilor de la Aegean, înmatriculat SXDVG.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, pe 11 iulie, când un avion TAROM şi o aeronavă aparţinând companiei greceşti Aegean au fost la un pas de a se ciocni.





×
Subiecte în articol: avion tragedie trafic aerian accident
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close