Antena 3 CNN Actualitate La vot, cu jeep-ul şi cu bicicleta. Foto reportaj din Corbeanca

La vot, cu jeep-ul şi cu bicicleta. Foto reportaj din Corbeanca

La vot, cu jeep-ul şi cu bicicleta. Foto reportaj din Corbeanca
Sursa foto: Locuitorii din Corbeanca au venit la vot cu jeep-ul si cu bicicleta
22 Noi 2009   •   15:45
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Duminică este ziua în care românii îşi aleg şeful statului pentru următorii cinci ani. Cetăţenii cu drept de vot decid atât dacă vor parlament unicameral, cât şi dacă sunt de acord cu reducerea numărului de membri ai Legislativului, în cadrul unui referendum care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00, iar oamenii au format cozi imediat după răsăritul soarelui, pentru a pune ştampila care le va hotărî viitorul. În comuna Corbeanca, din apropiere de Bucureşti şi în care locuiesc cu puţin peste 4500 de cetăţeni, Primăria a organizat două secţii de votare, printre care şi una specială, în care cei care nu au domiciliul în Corbeanca, dar care locuiesc în zonă, să poată vota. Încă de la primele ore ale dimineţii oamenii s-au înghesuit, cu buletinul în mână, să aleagă viitorul preşedinte al României.

La Şcoala Generală numărul 1 din comună, unde au fost situate cele două secţii de votare, oamenii au venit atât cu maşinile de lux, dar şi cu bicicletele sau cu scuterele, pe care le-au parcat la poarta instituţiei.



Deşi făceau parte din două contraste ale vieţii zilnice, respectiv oamenii cu bani şi maşini scumpe şi ţăranii îmbrăcaţi sărăcăcios şi cu gumari în picioare, totuşi s-au aşezat cuviincioşi la aceleaşi cozi, care acopereau holurile lungi ale şcolii şi au aşteptat să le vină rândul la vot.







Când le-a venit rândul să intre în sala de vot, oamenii din Corbeanca s-au înghesuit să prindă cât mai repede un "loc" pe buletinul de vot şi au început să completeze nerăbdători formularele de vot şi s-au înghesuit să-şi pună ştampila pe viitorul ales al ţării. Supraveghetorii, care erau răsfiraţi în fiecare colţ al sălii de votare îi îndrumau pe cetăţenii care erau nedumeriţi în care urnă din cele trei să introducă votul şi monitorizau fiecare mişcare din sala de vot.







Şi cei mai mici s-au strâns în gaşcă la colţul străzii Primăriei, lângă care erau situate secţiile, dar nu pentru a vota, pentru că încă nu sunt majori, ci pentru a privi şiroaiele de oameni care veneau şi plecau de la vot.





Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close