Antena 3 CNN Actualitate Lacrimi şi revoltă la pelerinajul interzis din Iaşi: ''La vot am fost buni? Să vă fie rușine!''

Lacrimi şi revoltă la pelerinajul interzis din Iaşi: ''La vot am fost buni? Să vă fie rușine!''

Proteste faţă de restricţiile instituite la pelerinajul din Iaşi. Mai mulţi credincioşi care au aşteptat la uşile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina la racla Cuvioasei Sfânta Parascheva, s-au unit în rugăciune şi au cântat într-un singur glas cântece religioase.

Lacrimi şi revoltă la pelerinajul interzis din Iaşi: ''La vot am fost buni? Să vă fie rușine!''
de Iulia Gorgorin    |    10 Oct 2020   •   09:17

Sute de credincioşi s-au adunat vineri seară în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucoveniei cu pancarte dar şi cu lumânări aprinse au scandat ”Liberate”, ”Discriminare”, ”Respectați Constituția”.

Oamenii sunt revoltaţi de faptul că nu o pot celebra pe Sfânta Parascheva din cauza interdicţiilor puse de autorităţi.

Ei se consideră discriminaţi şi îngrădiţi în libera exercitare a credinţei, câtă vreme alte adunări publice, mai riscante decât un pelerinaj, sunt permise.

 ''Este strigător la cer ce ni se întâmplă! 30 de ani de la Revoluţie şi să ajungem în halul ăsta? Politicienii strică tot ce este mai frumos: tradiţie, credinţă'',  a strigat o femeie care nu poate avea acces în curtea Mitropoliei.

Accesul în catedrală pare a fi o loterie. Dacă la rubrica domiciliu scrie municipiul Iaşi, ajungi la racla sfântă. În caz contrar, ajungi acasă resemnat. Regula dă naştere unor situaţii absurde.

''La vot am fost buni? Să vă fie rușine!'', spune revoltată o femeie.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cere ca pelerinajul de Sfânta Parascheva, cel mai mare din România, să se desfăşoare fără restricţii.

''Atâta vreme cât noi respectăm regulile, la fel ca ceilalţi, ba mai mult decât ceilalţi, nu vedem de ce ni se impune ceva de genul acesta'', spune un preot.

Prefectul a primit o adresă prin care se solicită să fie permis accesul în catedrală tuturor pelerinilor, indiferent din ce zonă a ţării vin.

×
Subiecte în articol: pelerinaj Iași Sfânta Parascheva
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close