Antena 3 CNN Actualitate Lacul Herăstrău este mai bogat cu un vapor. Vezi aici detalii despre cel mai scump vas

Lacul Herăstrău este mai bogat cu un vapor. Vezi aici detalii despre cel mai scump vas

Lacul Herăstrău este mai bogat cu un vapor. Vezi aici detalii despre cel mai scump vas
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Aug 2011   •   14:59
Bucureştiul aspiră, se pare, la titlul de putere navală. Tocmai şi-a cumpărat cel de al 5-lea vapor, ce-i drept, unul de pasageri, cu care se vor plimba bucureştenii pe lacul Herăstrău.

Flota Primăriei Bucureşti cuprinde acum peste 14 nave de agrement, de diferite dimensiuni. Ultimul şi cel mai modern vapor, a fost construit la Galaţi şi a costat aproape 300.000 de euro.

Cel mai nou vapor din flota de pe Herăstrău se numeşte Bucur şi aduce doar pe departe cu rudele lui mai bătrine care transportă pasageri pe lac. Din cabina pilotului, îţi dai cu greu seama că eşti într-un vapor pentru că îi lipseşte exact elemntul distinctiv, timona. Acea roată imensă cu care este dirijată nava.

Şi nu este singura deosebire. Vaporul, chiar dacă este mai mic decît celelalte patru nave de pasageri de pe Herăstrău, are forme futuriste, şi două motoare puternice care îi permit să ajungă la o viteză de 16 km pe oră.

Salonul pasagerilor este dotat cu 48 de caune confortabile, aer condiţionat şi instalaţie de supraveghere video. Vasul va pleca în prima călătorie cu turişti, peste două săptămîni, cînd va primi toate aprobările din partea Autorităţii Navale Române.
 

×
Subiecte în articol: Herastrau parc Galați vas
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close