Antena 3 CNN Actualitate Lămâi şi mandarine din Turcia, depistate cu doze mari de pesticide. Consumul poate produce boli!

Lămâi şi mandarine din Turcia, depistate cu doze mari de pesticide. Consumul poate produce boli!

Rusia a suspendat importurile de lămâi turcești de la compania Gonder Soguk. Au fost suspendate şi importurile de mandarine din Turcia.

Lămâi şi mandarine din Turcia, depistate cu doze mari de pesticide. Consumul poate produce boli!
Sursa foto: Pixabay.com/couleur
de Georgiana Adam    |    03 Noi 2021   •   21:01

Serviciul Federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, Rospotrebnadzor, a cerut suspendarea importurilor de lămâi de la producătorul turc Gonder Soguk. A fost descoperit un nivel de concentrație mare de pesticide la fructele importate din Turcia, informeză Russia Today.

Lămâi importate din Turcia, depistate cu doze mari de pesticide. Consumul poate produce boli

”Începând cu data de 3 noiembrie 2021, importurile acestor produse alimentare specificate, lămâi, sunt interzise pe teritoriul Federației Ruse pentru a preveni apariția și răspândirea bolilor neinfecțioase în masă (intoxicaţii alimentare) în rândul populației Federației Ruse”, anunţă Rospotrebnadzor pe site-ul instituţiei.

Este vorba despre concentraţii mari de pesticid Chlorpyrifos, care a fost găsit în produsele Gonder Soguk, a cărui concentrație a depășit nivelul maxim admis.

Rusia a suspendat importurile de lămâi și mandarine din Turcia

Un reprezentant al Asociației Producătorilor și Furnizorilor de Produse Alimentare a anunţat că Rusia a suspendat şi importurile de mandarine din Turcia.

×
Subiecte în articol: lamai mandarine pesticide turcia
Parteneri
Val de ger peste România! Temperaturi de până la -20 de grade
x close