Antena 3 CNN Actualitate "Lâncezirea", starea care afectează psihicul în al doilea an pandemic. Psiholog: "Se datorează folosirii tehnologiei în mod excesiv"

"Lâncezirea", starea care afectează psihicul în al doilea an pandemic. Psiholog: "Se datorează folosirii tehnologiei în mod excesiv"

Un articol din New York Times despre lâncezire, o stare de spirit precum o ofilire înceată, dar constantă şi care caracterizează milioane de oameni la nivel global, este cel mai citit articol in 2021 al prestigioasei publicaţii americane.

"Lâncezirea", starea care afectează psihicul în al doilea an pandemic. Psiholog: "Se datorează folosirii tehnologiei în mod excesiv"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    31 Dec 2021   •   15:18

Autorul a descris sentimentul drept vidul dintre depresie şi bunăstare psihologică. Pe scurt, acea stare în care ne simţim lipsiţi de bucurie şi fără scop. Psihologii sunt de părere că starea apare, cel puţin în ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, dar şi a folosirii excesive a telefonului.

"Trebuie să recunoaștem că multă lume citește astfel de articole. E nevoia fiecăruia de a se informa și de a găși ajutor în aceste articole. Contextul pandemiei a împins la nevoia de informare", explică psihologul Lorena Diaconescu.

"Cred că fiecare persoane se resimte la general. Bine ar fi că oamenii să se informeze dinainte ce ar trebui și cum ar trebui să-si protejeze sănătatea mentală, pentru că de multe ori cei care vorbesc de sănătate mentală se gândesc la ceva patologic.

Lipsa stării de bine reprezintă o problema. Ideea aceasta de lâncezire. Pentru că în ultimele luni am stat foarte mult de vorbă, am aflat că lipsa de concentrare se datorează folosirii tehnologiei în mod excesiv", a mai precizat aceasta, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: lâncezirea psihicul psiholog concentrare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close