Antena 3 CNN Actualitate Lapte expirat şi cornuri mucegăite pentru elevi. ANPC a oprit sute de kilograme de alimente alterate

Lapte expirat şi cornuri mucegăite pentru elevi. ANPC a oprit sute de kilograme de alimente alterate

Lapte expirat şi cornuri mucegăite pentru elevi. ANPC a oprit sute de kilograme de alimente alterate
28 Ian 2011   •   15:05

Copiii au toate şansele să se îmbolnăvească de la mâncarea pe care o primesc gratuit în şcoli şi grădiniţe. Sute de kilograme de produse lactate, produse de panificaţie, dar şi sute de kilograme de mere au fost oprite de la distribuţie de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Inspectorii ANPC au găsit cornuri expirate, lapte alterat, iaurturi stricate şi mere mucegăite. 37 de kg de produse improprii consumului au fost restrase definitiv din unităţile de învăţământ, iar alte 429 de kg de produse au fost oprite temporar de la distributie pana la remedierea deficientelor.

În mai puţin de două luni, ANPC a aplicat 16 amenzi contraventionale, însumând 93.000 de lei. În şcolile şi grădiniţele din Arad au fost găsite 133 de pahare de iaurt cu un conţinut de bacterii de opt ori mai mare faţă de cel admis.

În judeţele Alba şi Hunedoara copiii primeau cornuri expirate, iar în Mureş cornurile erau mai mici sau ambalate necorepunzător. Elevilor din Dâmboviţa le-au fost date peste 200 de porţii de lapte cu suspiciuni de alterare, iar în Bacău au fost găsite cutii de lapte deteriorate şi neetanşe. Mere alterate, atinse de putregai, cu pete şi lovituri sau cu greutate prea mică au fost retrase din unităţi de învăţământ din Ialomita, Maramures, Prahova, Bihor şi Mures.

Inspectorii au mai descoperit spaţii improprii de depozitare a produselor alimentare în Bistrita Nasaud, Mures, Giurgiu, Teleorman, Vrancea şi Bucuresti. Concluzia controlului: zeci de mii de copii îşi riscă zilnic sănătatea din cauza produselor alimentare pe care le primesc în cadrul programului guvernamental "Cornul şi laptele".

 


×
Subiecte în articol: elevi copii ANPC inspectori alimente produse
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close