x close

Larry Tesler, părintele „copy-paste”, a murit

de A.M.P    |    20 Feb 2020   •   09:30
Larry Tesler, părintele „copy-paste”, a murit 482 Foto: Wikipedia.org

Larry Tesler, inventatorul celebrei comenzi pentru calculator copy-paste, a murit la vârsta de 74 de ani, iar compania la care acesta a lucrat mare parte din viață a publicat un mesaj în onoarea sa.

”Inventatorul comenzilor cut/copy și paste, find și replace, precum și altele este fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua ta de lucru este mai ușoară datorită ideilor sale revoluționare. Larry s-a stins din viață luni, vă rugăm să fiți alături de noi în a-i onora memoria”, a adăugat compania Xerox.

Larry Tesler s-a născut în Bronx, New York, în 1945 și a studiat la Universitatea Stanford din California, scrie BBC.

Comanda lui Tesler a fost prima dată introdusă de Apple în calculatorul Lisa în 1983 și pe Macintosh în același an, după ce Steve Jobs l-a convins pe cercetător să i se alăture în compania pe care a fondat-o alături de Steve Wozniak.

După ce a părăsit Apple, Tesler a pus bazele unui start-up în educație și a lucrat pentru scurte perioade de timp la Amazon și Yahoo.

În 2012, el declara pentru BBC că există aproape un ”ritual de trecere în Silicon Valley” - după ce ai câștigat bani, nu te retragi, ci îți petreci timpul finanțând alte companii.

”E o sursă puternică de entuziasm să poți să împărtășești ceea ce ai învățat generației următoare”, spunea Larry Tesler.
 


 

Citeşte mai multe despre:

Larry Tesler Xerox
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati