Antena 3 CNN Actualitate Lascăr (CMB): Sănătatea, în colaps. Reforma mai devreme de 2020 nu este posibilă

Lascăr (CMB): Sănătatea, în colaps. Reforma mai devreme de 2020 nu este posibilă

Lascăr (CMB): Sănătatea, în colaps. Reforma mai devreme de 2020 nu este posibilă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    18 Ian 2012   •   10:43

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti (CMB), Ioan Lascăr, este de părere că reformarea sistemului de sănătate din România nu poate fi făcută ca o acţiune extrem de operativă, el apreciind că un orizont de timp mai aproape de anul 2020 nu este posibil.

"Nu este posibil ca reformarea sistemului de sănătate să poată fi concepută ca o acţiune extrem de operativă. Nu este o acţiune chirurgicală, să punem bisturiul şi de astăzi pe mâine să schimbăm soarta sistemului de sănătate. După părerea mea, stabilirea unor coordonate strategice trebuie să vizeze în primul rând o ţintă şi un timp acordat acestor obiective. (...) Un astfel de orizont de timp, mai aproape de anul 2020, după părerea mea şi nu numai a mea, nu cred că este posibilă", a declarat, miercuri, Ioan Lascăr, informează Mediafax.

Şeful CMB a adăugat însă că sistemul de sănătate din România este într-o stare gravă, iar necesitatea unei reformări este "supra-acută".

"Sistemul de sănătate din România era într-o stare de gravă deteriorare, iar utilizarea cuvântului colaps nu mi se pare exagerată. Oricum, ne îndreptam spre această situaţie. Iar felul în care era organizat şi funcţiona sistemul de sănătate a demonstrat acest lucru. Nu cred că se îndoiesc prea mulţi oameni că reformarea sistemului de sănătate este o necesitate supra-acută", a spus el.

Lascăr a precizat că lipsa unei strategii transpartinice, în ultimii 20 de ani, "a făcut ca toate cele câteva zeci de tentative de reformare a sistemului de sănătate să ne trimită către tot atâtea eşecuri".

PDL a decis să înceapă un dialog pe trei paliere, Teodor Baconschi fiind însărcinat să se ocupe de structurile civice, Ioan Oltean de structurile sindicale, iar Emil Boc de dialogul cu partidele politice, inclusiv cu opoziţia, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. El a spus, după şedinţa Colegiului Director, că rostul acestui dialog este de a debloca situaţia creată şi arată că PDL a luat în serios semnalul dat de oamenii ieşiţi în stradă.

×
Subiecte în articol: colaps legea sanatatii
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close