Antena 3 CNN Actualitate Laser la dentist. Cabinetele stomatologice din România devin din ce în ce mai performante

Laser la dentist. Cabinetele stomatologice din România devin din ce în ce mai performante

Laser la dentist. Cabinetele stomatologice din România devin din ce în ce mai performante
09 Oct 2008   •   18:54

Vizita la dentist nu va mai fi un chin, iar durerea, injecţiile şi sunetul frezei vor deveni doar o amintire neplăcută, potrivit medicilor stomatologi. Materialele folosite de aceştia au evoluat considerabil.
Tot mai multe aparate noi au apărut pe piaţa românească. Acestea înlocuiesc bisturiul, freza şi acul. Nici materialele folosite nu vor mai fi aceleaşi. Cele noi vor fi mult mai rezistente şi mai esetice. "Laserul poate înlocui turbina, ajutându-ne să rezolvăm cariile, poate înlocui acul, ajutându-ne să facem anestezie şi poate înlocui bisturiul, ajutându-ne să facem incizii", a declarat medicul stomatolog Vanda Popa.
Medicii spun că stomatologia s-a schimat enorm faţă de anii trecuţi. Acum se foloseşte aparatură de ultimă generaţie prin intermediul căreia pacienţii au parte de tratamente mai bune. Unul dintre cele mai performante aparate este microscopul.
Conform statisticilor, un român foloseşte un tub de pastă de dinţi o jumătate de an şi îşi schimbă periuţa o dată la 3-4 ani, ceea ce înseamnă un sfert din consumul înregistrat în vestul Europei sau în Statele Unite.
Antena3

×
Subiecte în articol: pasta de dinti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close