Laszlo Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului, în urma discuţiei cu premierul Ungureanu

de D.D.    |    05 Apr 2012   •   11:54
Laszlo Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului, în urma discuţiei cu premierul Ungureanu Foto: Agerpres
Ministrul Laszlo Borbely i-a înmânat premierului Mihai Răzvan Ungureanu demisia din postul de ministru al Mediului. Întâlnirea dintre Borbely şi Ungureanu s-a încheiat la ora 12.10, după aproximativ două ore de la sosirea ministrului la sediul Guvernului.

Update 13.30
- Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat, într-un inteviu acordat pentru Radio România Actualităţi, faptul că ministrul Mediului, laszlo Borbely şi-a înaintat demisia.
Primul-ministru va prelua interimar portofoliul ministerului Mediului.

Update 11.50 -
Laszlo Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului, în urma discuţiei pe care a avut-o cu premierul Ungureanu la Palatul Victoria, informează surse ale Antena 3.

Update 11.45 -
Întâlnirea dintre Laszlo Borbely şi premierul Ungureanu s-a încheiat.

Update 11.00
- Laszlo Borbely va demisiona din postul de ministru al Mediului în cazul în care premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi va solicita acest lucru.

 "Borbely este pregătit să îşi depună mandatul de ministru dacă i se va solicita acest lucru. Aceasta este practic intenţia cu care a venit la Guvern, la întâlnirea cu premierul Ungureanu", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Borbely şi-a dat demisia:

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, se află la sediul Guvernului, unde poartă discuţii cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Cei doi vorbesc despre acuzaţiile DNA la adresa lui Borbely.

Ministrul Mediului fusese convocat încă de miercuri seara de şeful Guvernului, la o discuţie pe această temă.

Potrivit unor surse oficiale, premierul Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aflat încă pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Cei doi au convenit să se întâlnească în cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzaţiile DNA.

DNA a cerut astăzi încuviinţarea cercetătorii penale a lui Laszlo Borbely.

Ministrul Borbely este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.x close