Antena 3 CNN Actualitate Laszlo Borbely: Acuzaţiile din comunicatul DNA sunt nefondate. Am aflat despre caz din presă

Laszlo Borbely: Acuzaţiile din comunicatul DNA sunt nefondate. Am aflat despre caz din presă

Laszlo Borbely: Acuzaţiile din comunicatul DNA sunt nefondate. Am aflat despre caz din presă
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2011   •   18:23

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat pentru Antena 3 că acuzaţiile din comunicatul DNA nu sunt reale. "Nu am nicio implicare în acest caz. Ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat."  Aceasta este prima reacţie a ministrului Mediului, după ce numele său a fost implicat într-un scandal de trafic de influenţă.

"Nu sunt genul care să mă ascund de presă. Am fost plecat în Polonia şi acolo am aflat ce se întâmplă. (...) Am aflat şi eu din presa, aşa cum cei mai mulţi dintre dumneavoastră au aflat din presa. Vreau să precizez foarte ferm şi foarte răspicat. Nu am nici un fel de implicaţie în această poveste. Ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat. În ceea ce mă priveşte , aceasta este comentariul meu", a declarat Laszlo Borbely pentru Antena 3.

Laszlo Borbely s-a întors miercuri după-amiază în ţară, după ce în ultimele două zile şi jumătate a fost la o conferinţă în Polonia. De la aeroport, ministrul Mediului a mers direct la Palatul Victoria, pentru o întâlnire cu vicepremierul Marko Bela. La scurt timp după el, la Guvern a ajuns şi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Discuţia celor trei a durat circa o oră.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care este deja pus sub acuzare consilierul său, Szepssy Szabolcs. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Borbely ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a unui apartament pentru a favoriza o firmă.

Firma, care aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD, Gheorghe Ciocan, ar fi realizat lucrări de amenajare în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei lui Borbely. Ministerul Mediului nu a confirmat până în prezent informaţiile.

Miercuri dimineaţă, procurorii DNA au efectuat o percheziţie în imobilul care ar aparţine rudei ministrului Laszlo Borbely.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea îl susţine în continuare pe  Borbely Laszlo şi că este convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa ministrului Mediului se vor dovedi false.

 



×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close