Antena 3 CNN Actualitate Laszlo Borbely: Liberalizarea preţurilor la gaze ar putea fi amânată. FMI s-a arătat flexibil

Laszlo Borbely: Liberalizarea preţurilor la gaze ar putea fi amânată. FMI s-a arătat flexibil

Laszlo Borbely: Liberalizarea preţurilor la gaze ar putea fi amânată. FMI s-a arătat flexibil
Sursa foto: Foto: energia.ro
de M.Z.    |    01 Feb 2012   •   15:54

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că există posibilitatea amânării liberalizării preţurilor la gaze pentru cetăţeni şi a precizat că oficialii FMI, BM şi CE, deşi sunt circumspecţi, s-au arătat flexibili în acest sens.

"Susţinem şi punctul de vedere al preşedintelui României şi al coaliţiei să analizăm posibilitatea şi zicem că este posibil să se amâne acele date de liberalizare care iniţial au fost discutate, pentru că s-au schimbat parametri economici în UE. Suntem într-o situaţie dificilă, vorbesc de UE, şi mai ales pentru cetăţeni va fi foarte dificil să suporte unele cheltuieli dacă nu avem o amânare la liberalizarea preţului energiei", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, potrivit Agerpres.

El a subliniat că reprezentaţii FMI, BM şi CE au manifestat flexibilitate în cazul amânării liberalizării preţurilor la gaze.

Potrivit lui Laszlo Borbely, Jeffrey Franks apreciază poziţia coaliţiei şi a României din ultimii doi ani, pentru că, susţine el, în cazul în care nu ar fi luat ''măsuri dureroase'' pentru populaţie, situaţia ar fi fost ''mult mai proastă''.

Liderii Uniunii Democrate Maghiare din România s-au întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

Citeşte şi UDMR, după întâlnirea cu FMI: Vom avea posibilitatea măririi salariilor şi pensiilor, în aprilie-mai.

Borbely: Şi FMI şi-a exprimat unele dubii cu privire la privatizarea caselor de sănătate
.





×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely FMI intalnire amanare
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close