Antena 3 CNN Actualitate Laszlo Kover, în România: Vizita mea nu este legată de reînhumarea lui Nyiro

Laszlo Kover, în România: Vizita mea nu este legată de reînhumarea lui Nyiro

Laszlo Kover, în România: Vizita mea nu este legată de reînhumarea lui Nyiro
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iun 2012   •   14:32

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a declarat, marţi după-amiază,  la sosirea pe Aeroportul din Târgu Mureş, că vizita sa nu are legătură cu reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, declarându-se convins că după alegeri "apele se vor linişti", informează Mediafax.

VEZI PROGRAMUL PROPUS PENTRU VIZITA PREŞEDINTELUI PARLAMENTULUI UNGARIEI ÎN ROMÂNIA

Kover Laszlo a adăugat că speră ca după alegeri România şi Ungaria să revină la vechile relaţii.
   
"Nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins că după alegeri apele se vor linişti şi vom ajunge iar la relaţiile pe care le-am avut cu fostul guvern din România", a spus Kover, precizând că mai multe declaraţii va face marţi, la ora 19.00, într-o conferinţă de presă pe care o va susţine la Târgu Mureş.
   
Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este.
   
Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a declarat că insistă să vină în România marţi, după ce luni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, i-au cerut să îşi amâne vizita după alegerile locale, relatează MTI.

Într-o scrisoare de răspuns adresată preşedinţilor celor două Camere, Kover a declarat că va efectua o vizită neoficială în România, o ţară prietenă, ca persoană privată, ca politician, ca preşedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar (PCM) şi nu în ultimul rând ca cetăţean european dar nu în calitate de demnitar public.

Kover a participat la evenimentele PCM din România şi între 24 şi 27 mai, inclusiv la comemorarea poetului maghiar Jozsef Nyiro. Cu această ocazie, el a criticat refuzul autorităţilor române de a permite reînhumarea poetului la Odorheiul Secuiesc, calificând atitudinea Guvernului român drept "neprietenoasă, necivilizată şi barbară".

×
Subiecte în articol: Ungaria România
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close