Antena 3 CNN Actualitate Laszlo Tokes nu renunţă: Constituţia nu este Sfânta Scriptură, poate fi schimbată

Laszlo Tokes nu renunţă: Constituţia nu este Sfânta Scriptură, poate fi schimbată

Laszlo Tokes nu renunţă: Constituţia nu este Sfânta Scriptură, poate fi schimbată
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iul 2010   •   13:34

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, nu renunţă la ideea autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ţinutul Secuiesc. După scandalul declanşat de afirmaţiile sale de săptămâna trecută, Tokes a declarat că nu înţelege "isteria" creată după nişte "afirmaţii nevinovate" ale sale şi că nu vede o problemă în modificarea Constituţiei în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

"Trebuie o cooperare deplină între forţele politice maghiare. Totodată, contăm pe sprijinul Ungariei şi al vieţii politice din exterior, deoarece autonomia este o instituţie acceptată în lumea democratică", a declarat Tokes, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Chiar românii au luptat în mod înverşunat pentru dobândirea autonomiei în Imperiul Habsburgic. Probabil, amnezia istorică i-a făcut să uite aceste lupte nobile duse în urmă cu 100-130 de ani", a adăugat Tokes, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele Parlamentului European a declarat că susţine în continuare autonomia Ţinutului Secuiesc. "Constituţia nu este Sfânta Scriptură. Constituţia se schimbă, noţiunile se schimbă, democratizarea avansează. Vom reuşi, dacă nu vom da înapoi", a insistat Tokes.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: autonomie Laszlo Tokes Constitutie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close